Gombával-lencsével támad a szaftos vegán hortobágyi

Húsmentesen is laktatóra sikeredett ez a vegán hortobágyi palacsinta, amelynek tölteléke ízes lencsés ragut és pirított gombát rejt. A vegán étrendet követőknek égi áldás, a húsevőknek pedig erős csábítás... jöhet?

Azért is örültem különösen a vegán hortobágyi által elém állított kihívásnak, mert így végre kipróbálhattam pár olyan konyhai trükköt, amit mindig is be akartam vetni húsmentes főzőéveim alatt – na meg persze azért is, mert a hússal töltött, szafttal nyakon öntött palacsinták gyermekkori kedvenceim közé tartoztak (apai nagymamám például mindig istenien készítette el a tekercseket, sok-sok szafttal és tejföllel). Így újdonság és némi nosztalgia is vegyült a vegán hortobágyi elkészítésébe, amiről elöljáróban csak annyit szeretnék elmondani, hogy kifejezetten jól sikerült. A csupazöldséges töltelék több fronton is hozza azt a megszokott, kellemes állagot, amit olyan nagy élmény megtalálni a palacsintatekercsek belsejében. Ehhez pedig csak az alábbi tippek, no, meg ez a verhetetlen vegán palacsintarecept szükséges.

Nézd meg galériánkban, hogyan készül a vegán hortobágyi!

A vegán hortobágyi palacsinta teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több vegán recept, amit érdemes kipróbálni:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...