Azért is örültem különösen a vegán hortobágyi által elém állított kihívásnak, mert így végre kipróbálhattam pár olyan konyhai trükköt, amit mindig is be akartam vetni húsmentes főzőéveim alatt – na meg persze azért is, mert a hússal töltött, szafttal nyakon öntött palacsinták gyermekkori kedvenceim közé tartoztak (apai nagymamám például mindig istenien készítette el a tekercseket, sok-sok szafttal és tejföllel). Így újdonság és némi nosztalgia is vegyült a vegán hortobágyi elkészítésébe, amiről elöljáróban csak annyit szeretnék elmondani, hogy kifejezetten jól sikerült. A csupazöldséges töltelék több fronton is hozza azt a megszokott, kellemes állagot, amit olyan nagy élmény megtalálni a palacsintatekercsek belsejében. Ehhez pedig csak az alábbi tippek, no, meg ez a verhetetlen vegán palacsintarecept szükséges.
Nézd meg galériánkban, hogyan készül a vegán hortobágyi!
Így lesz igazán finom a vegán hortobágyi
A vegán hortobágyi palacsinta teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!
Fotók és recept: Lakos Benedek
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több vegán recept, amit érdemes kipróbálni: