Vegán filmet díjaztak Cannes-ban – Üzenete tényleg sokkoló

Rangos díjat nyert az amerikai állatjogi szervezet által készített rövidfilm a Cannes-ban tartott kreatív fesztiválon. Az alkotás igen fontos témára hívja fel a figyelmet, üzenetét akár sokkolónak is mondhatnánk.

Ugyan nem a híres, nagy cannes-i fesztiválon került bemutatásra a vegán rövidfilm, így is nívós elismerést kapott a Cannes Lions International Festival of Creativity nemzetközi kreatív rendezvényen az amerikai PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) állatjogi szervezet műve. A Harry Potter filmekből ismert Jessie Cave színésznő, humorista és vegán aktivista főszereplésével készült alkotás a '80-as, '90-es évek tévés gyermeksorozatainak stílusát utánozva hívja fel a figyelmet a divatipar állatkínzó eljárásaira.

Vegán filmet díjaztak Cannes-ban – Üzenete tényleg sokkoló / Fotó: PETA, YouTube

Egy boldog farm, ahol még boldogabb, bolyhos plüssállatok élnek, hangulatos, fülbemászó dalok, meleg színek, vidámság: ebbe a mesevilágba csöppen bele Jessie, „a mit sem sejtő fiatal felnőtt”. Ami azonban rá vár, az nem egy kellemes, nevetéssel teli vasárnapi gyerekmatiné.

A film során Jessie olyan állatokkal találkozik, akik áldozatául estek a divatipar kegyetlen eljárásainak.

A bizarr módon kicsavart műsor folyamán egy felpumpált, megnyúzott kígyó, egy sebesre nyírt bárány, valamint egy megkopasztott pulyka éneklik el viszontagságaik történetét, amelyekről Jessie, csakúgy, mint a néző, feltehetően mit sem sejtett.

A PETA programokért felelős alelnöke, Elisa Allen a filmmel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy „a mű részben szórakoztat, részben edukál, de legfőképpen arra emlékeztet minden vásárlót, hogy az állatok egyáltalán nem akarnak lemészárlás, megnyúzás és kopasztás áldozataivá, magasarkúkká és pulóverekké válni”. Szintén felhívta a figyelmet arra, hogy jelenleg sokkal egyszerűbb vegán ruházkodási alternatívákat találni, mint korábban valaha.

Forrásunk volt.

Címlapkép: PETA, YouTube


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...