Vegán csokitorta – Le az előítéletekkel!

Nagyon sokféle reakciót kapok ismerősöktől, mikor megtudják, hogy pár hónapja áttértem a vegán étrendre. Van, aki érdeklődéssel faggat az okokról, van, aki úgy néz rám, mintha megőrültem volna, van, aki csatlakozott hozzám, és van, aki sajnál, hogy „te szegény, akkor te szinte semmit sem ehetsz”. Ilyenkor rendre elmondom, hogy ez az étrend messze nem egyenlő az aszkétizmussal.

Ennek bizonyítékául itt és most közreadom egy mennyei csokitorta receptjét. Garantálom, hogy aki megkóstolja, egyszer s mindenkorra megszűnnek a vegánokkal kapcsolatos előítéletei.

Alapreceptjét a neten találtam, de aztán alaposan átalakítottam. Állítom, hogy ízben bátran felveszi a versenyt a hagyományos, tojásos, vajas koleszterinbombákkal. Sőt, családtagjaim szerint ez a legfinomabb csokitorta, amit valaha ettek!

Tulajdonképpen a véletlennek köszönhető, hogy ilyen jól sikerült!

Keveselltem az eredeti receptben szereplő szódabikarbónát, ezért tettem még bele ugyanennyi sütőport. Viszont ettől sütés közben a tészta úgy felpúposodott, hogy így már nem tudtam volna ráönteni a mázat. Eszembe jutott anyukám isteni puncstortája, és az adta a mentő ötletet. A felpúposodott részt egyszerűen levágtam, apró darabokra vagdostam, összekevertem Kahluával, cukrozatlan meggylekvárral és kimagozott meggyel, majd visszatöltöttem a maradék piskótába, amit előtte két részre vágtam. A tészta ettől még szaftosabb lett, és így már a csokimázat is rá tudtam kenni a tetejére. Csak azt nem bírtuk kivárni, míg teljesen megszilárdul.

A torta receptjét itt találjátok. Tegyetek vele boldoggá sok-sok embert!

Cherry Pie receptjei itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek