Hamburger hús nélkül? Igen!

Megszületett a csicseriborsófasírt receptje, ugyanis rajongok a belőle készült ételekért. Kézenfekvő volt hát, hogy a húsmentes hamburger is ebből szülessen. 

Vegaburger csicseriborsóval

Régóta keresem a tökéletes vegaburger receptjét. Mivel vannak erőfeszítéseim az irányban, hogy több olyan napot iktassak be, amikor nem fogyasztok húst, így ha ténylegesen vegetáriánus nem is leszek, de a cél az, hogy csak heti egy-két alkalommal fogyasszak húst. Mivel a házi hamburger óriási kedvenc, amiről nem tudnék lemondani, viszont tisztában vagyok azzal, hogy hús nélkül is elképesztően jó ételek készülnek, így “nyakamba vettem az internetet” és megkerestem a számomra tökéletes receptet. Olyat kerestem, ami csicseriborsóval készül, ezért ugyanis rajongok minden formájában, meg is találtam és kiegészítettem a saját elképzeléseimmel. Sok friss fűszernövény és egy jó botmixer csodákra képes, ha hétköznapi vacsorára várok barátokat, biztos, hogy bevetem majd ezt a receptet.

A petrezselyem adott, azon nem változtatnék, de aki szereti, annak most is a kedvencemet, a friss koriandert ajánlanám hozzá, egy szép, termetes csokorral - ennek híján én most mentát aprítottam bele. Cseppnyi sütőpor kell ehhez a fasírthoz, sok-sok fokhagyma, egy joghurtos-tejszínes (én rizskrémet használtam sűrítőnek), zsemlemorzsa, olívaolaj és amennyi fűszer csak belefér!

Köményt használtam, ebből lehet rómait is, sok-sok frissen őrölt fekete bors és némi chiliszósz adott pikantériát a fasírtnak. Első körben olívaolajat nem dolgoztam a tésztába, így kissé száraz lett a végeredmény, viszont következő nekifutásra 2-3 evőkanál olívaolajat is tettem hozzá, a zsemlemorzsán spóroltam, így született meg a sokkal tökéletesebb csicserifasírt.

A zsemlét egy korábban már jól bevált, kelt tésztás recept alapján alkottam meg, ezt megtaláljátok a receptjeim között. Hozzá az öntetet elkészíteni nem kunszt, viszont pár óra hűtőben pihentetés nem árt neki. Locsoljuk meg vele a fasírtot, amire halmozhatunk még extra petrezselymet, megszórhatjuk szezámmaggal,és mindenek előtt aprítsunk hozzá koktélparadicsomokat - aki szereti citromot is facsarhat hozzá, illetve olívával meglocsolhatja. Egy elmélet szerint egyébként - ami Amerikában már számos követőre talált - mindent lehet enni, ha legalább ⅓ rész nyerset is fogyasztunk hozzá. Tehát a hamburger úgy is lehet egészséges, hogy például zsemléhez teljes kiőrlésű lisztet használunk , de a tálaláskor hozzáadott friss zöldségekkel is tehetünk magunkért egy lépést.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...