4 étel, amit nem érdemes vega verzióban elkészíteni

Több évnyi húsmentes főzés után bizony még egy megrögzött vegetáriánusnak is be kell látnia, hogy nem minden klasszikusan húsos ételt érdemes „átkonvertálni”. Beláttam, a tapasztalataimat összegyűjtöttem, most pedig megosztom őket.

Minden húsmentesen étkező és főző ember másként viszonyul a hagyományos és vega ételek kapcsolatához. Vannak, akik teljesen el tudnak vonatkoztatni az előbbi csoporttól, ők nem akarnak semmit újraalkotni, nem hiányolnak régi ízeket, textúrákat és élményeket, helyette inkább teljesen belemerülnek a zöldségek és más alapanyagok adta végtelen lehetőségekbe. Mások ezzel szemben próbálnak áthozni, megmenti valamit a „régi világból”, még akkor is, ha ez által nem a legjobb, legfinomabb vega ételek születnek.

Én valahol a határmezsgyén helyezem el magam, és anélkül, hogy bárkinek is el akarnám venni a kedvét a kísérletezéstől és a vegetáriánus szárnybontogatástól, megosztom a tapasztalataim azzal kapcsolatban, szerintem mely ételek nem állják ki a húsmentessé alakítás próbáját.

Nézd meg a galériában, mely ételeket nem éri meg vegásítani:

Inkább ezeket a recepteket készítsd el:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Olvass tovább húsmentes témában:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...