A tej, ami megvédhet a vastagbélráktól

Egy friss tanulmányból kiderült, hogy az egyik tejfajta csökkenti a vastag- és végbélrák kialakulásának, halálos kimenetelének, valamint kiújulásának kockázatát.

Az alacsony zsírtartalmú tej fogyasztása vastag- és végbélrák esetén alacsonyabb halálozással mutatott összefüggést – hívta fel a figyelmet Dobson Szabolcs gyógyszerengedélyeztetési szakértő a csoportjában egy tanulmányra hivatkozva.

A tej, ami megvédhet a vastagbélráktól

Mint kiderült a szakértők számára a kevésbé zsíros tejtermékek nagy mennyiségű bevitele a betegség kiújulásának esélyét is csökkentette a korábban I-III. stádiumú rákkal diagnosztizált személyek körében.

Már korábban is ismert volt, hogy a tejtermékfogyasztás csökkentheti a vastag- és végbélrák kialakulásának kockázatát. Eddig azonban nem vizsgálták a kutatók, hogy lehet-e összefüggés a tej zsírtartalma és a betegség leküzdésének, illetve későbbi kiújulásának esélyeit.

A tanulmányból kiderült, hogy azok körében, akik a vastag- és végbélrák diagnózisának felállítása előtt és után nagyobb mennyiségben fogyasztottak alacsony zsírtartalmú tejterméket, kisebb volt az összhalálozási kockázat.

Forrásunk volt.


Még több tej:

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...