Várjuk együtt a Mikulást!

A hétvégén érkezik a Mikulás! Lepjük meg gyermekeinket, készítsünk ízletes süteményeket a csizmába!

Hétvégén felkerültek a falra az adventi naptárak. Nálunk minden gyerkőcnek megvan a maga filcből készült, hosszú, kiakasztós, mély zsebes saját naptárja. A karácsonyi zseb a legnagyobb, pontosabban dupla méretű, hiszen ajándékok ide vagy oda, ezt a napot szeretnénk a legizgalmasabbá varázsolni számukra.

Minden alkalommal igyekszünk nem csak gyári termékekkel megtömni a zsebeket, hanem házi készítésű sütikkel, finom gyümölcsökkel kiegészíteni a kínálatot. Így kerülnek bele az apró csokik és kekszek mandulával, mazsolával, mogyoróval, dióval. Sőt, ahová befér, oda még mandarint vagy licsit is teszünk - figyeljünk rá, hogy a gyümölcsök mindig frissek legyenek, nehogy erjedésnek, romlásnak induljanak, ezért csak az aktuális nap előtti estén tegyük bele őket a zsebekbe.

Pekándiós-mandulás süti

Mindig bajban van az ember, mivel kínálja meg vacsora vendégeit, ameddig ténylegesen asztalhoz ülnek. Sőt, ha az iskolában arra kérik a kedves szülőket, hogy küldjenek be valamilyen, ...

A hétvégén a Mikulás is megérkezik, ezért ideje előkeresni a legnagyobb befogadóképességű csizmákat és jó fényesre suvickolni őket, hogy biztosan megteljenek finomsággal! Aprósütiket is készíthetünk kevés cukorral, odafigyelve az egészséges alapanyagokra, ezeket pedig celofánba csomagolva az ajándékok közé rejthetjük. Ide befér az alma, a narancs és a banán is … mivel idén minden gyerek nagyon jól viselkedett, virgácsot nem kapnak, helyette viszont egy-egy fogkefe díszeleg majd a csizmákban!

Angyalszem

Régen karácsonykor egyszer megsütöttük anyukámmal. Nem ismertük, soha nem ettünk ilyet, de a receptkönyvből annyira megtetszett a neve, hogy kipróbáltuk. Máig emlékszem arra a ...

A következő alkalommal segítünk a gyerekeknek abban, hogy könnyebben átvészeljék az ünnepek előtti utolsó tanítási napokat a suliban. Addig is keressünk olyan süti recepteket, amelyeket könnyű megsütni, és a gyerekek is örülnének neki Mikuláskor!

Gréti

További aprósüti receptekért kattints ide

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...