Varázsolj őszt az otthonodba!

Íme pár tipp, ha az ősz kellemesebbik részét szeretnéd a négy fal között is élvezni. Pár dologgal és egy kis kreativitással feldobhatod az otthonodat. Csak pár perc és fantázia kell hozzá!

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod! >>

Készülj az ünnepekre, karácsonyi dekorációkért kattints ide! >>

Amennyiben nem csak 1-2 napig szeretnéd élvezni a látványát, van néhány lehetőség, amivel tartósítani tudod a faleveleket: vékonyan lefújhatod átlátszó dekorlakkal, esetleg két átlátszó öntapadós fólia közé rakva körbevághatod, illetve felolvasztott fehér gyertyaviaszba mártva (csak egy pillanatra!) szintén növelheted a levelek tartósságát.

Ha nemcsak az asztalt, hanem az ablakot vagy az ajtót is díszítenéd, szintén egyszerűen megteheted: pár falevelet vékony cérnára fűzz fel és kösd egy darab fahéjra őket. Minél többféle formájú és színű levelet használsz, annál szebb lesz ez a dísz!

{ GALÉRIA = title:Az%20%C5%91sz%20sz%C3%A9ps%C3%A9gei, 0,1,2,3,4,5,6,7 }

Még egyszerűbben szeretnél őszi hangulatot varázsolni az otthonodba, vagy esetleg a letisztult, puritán dekorációk híve vagy? Akkor tetszeni fog ez az asztaldísz, amelynek az egyszerűségében rejlik a szépsége: egy széles üvegvázába tegyél egy halom diót. Ez így már önmagában is megállja a helyét, ha azonban kevésnek találnád, akkor egy darab szalaggal és néhány apró terméssel (például a csipkebogyó jól mutat vele) kiegészítve tényleg dekoratív asztaldíszt kapsz.

A következő sem bonyolultabb: egy darabka gyűrt papírszalaggal takard el a befőttesüveg száját (a csomóra egy apró levélke kerülhet), majd egy szaténszalag segítségével néhány falevelet rögzíts az üveg oldalához.

Az üvegtálban úgy rendezd el a diót, hogy középen maradjon egy kis hely a teamécsesnek, majd rakd körbe a tálat préselt levelekkel nem kell őket ragasztani, a diószemek a helyén fogják tartani őket.

A gyertyaláng meleg fénye még inkább feledteti a kinti időjárás egyre fokozódó zordságát, pláne, ha kiegészíted egy-két természetes anyaggal a látványt. Hamar kész van és leszámítva a falevelek préselését, nem igényel külön előkészületet vagy speciális anyagokat. Az alábbi mécsestartók egy perc alatt elkészülnek, egész egyszerűen csak össze kell rakni az „alkatrészeiket”.

Nem feltétlenül csak eső és köd, na meg a kezdődő talaj menti fagyok jelzik az őszt. És az ősz nem feltétlenül jár együtt a kedvtelenséggel, szürkeséggel, hideggel. Épp ellenkezőleg! A lehulló falevelek színpompás meleg árnyalatai, az őszi termések vidám sokfélesége mind-mind melegséget, játékosságot, vidámságot sugároznak. És ha már így van, épp itt az ideje, hogy ne csak jártadban-keltedben csodáld meg őket, hanem az otthonodba is varázsolj segítségükkel egy kis őszi hangulatot remek elfoglaltság az őszi koraesti órákra, egy pohár meleg tea vagy egy fűszeres forralt bor kíséretében.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...