Varázsolj mediterrán kencét pillanatok alatt, mindössze egy aprítóra lesz szükséged

Minden déli országnak megvan a maga jellegzetes krémje, Provance régiójában ez az olajbogyókrém, vagyis a tapenád. Ráadásul alig pár perc alatt kész, szóval bármikor megcsinálhatjátok. (x)

A tapenád (vagy tapenade) receptjét feltehetően több ezer éve ismeri az emberiség, ugyanis már az időszámításunk előtti időkből is maradtak fent feljegyzések nagyon hasonló receptekről. Az olajbogyó mellett kötelező jelleggel általában kerül bele kapribogyó és szardella is, maga a tapenade elnevezés is a kapri provanszi neve.

Az alapokon túl mi még citromhéjat és -levet, valamint fokhagymát is tettünk bele, így még pikánsabbá varázsolva a krémet, de tetszőleges zöldfűszerrel is feldobhatjátok, ha van otthon. Pirítósra kenve vagy kenyérfalatkákkal tunkolva igazi klasszikus, de nyugodtan tehetitek szendvicsbe, vagy csinálhattok belőle tésztaszószt, úgy is megállja a helyét.

Keress még több konyhai praktikát a Konyha - Vágod? rovatunkban!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...