Cukor, aroma, paszta – Így süss a különböző vaníliaízesítőkkel
A süteményeink ízesítésére a legtöbbször vaníliát használunk: mindegy, hogy keksz, kuglóf vagy piskóta készül, az édességek masszájában gyakran landol az aromás hozzávaló. De milyen formában? Nézzük a legismertebb vaníliaforrásokat!
Szinte minden édes recept hozzávalói között megtalálhatjuk a vaníliát, maga az igazi fűszer azonban sosem kerül bele a süteménytésztákba. Groteszk módon ugyanis mindig helyettesítgetjük az aromás alapanyagot – persze azért, mert maga a rúd megfizethetetlen árban kapható. A különböző formákban beszerezhető pótlékok mind képesek (egy bizonyos szintig) imitálni a vanília ízét, de ez nem jelenti, hogy mindegyik termék ugyanolyan lenne.
Nézd meg galériánkban a vaníliaízesítők tulajdonságait!
6 fotó
Vaníliás édességek, amelyekben bármelyik fenti ízesítő landolhat:
aranygaluska
Az aranygaluska az egyik örök kedvenc: cukros dióba forgatott, egybe sütött, kelt tésztás gombóchalom. Az egyik legkirályibb édesség, ami már ránézésre is olyan, mint egy rusztikus ...
almaleves
Őszintén? Herótom volt a sok tejföllel és liszttel habart, hóka, szétfőzött gyümölcsdarabokat úsztató almalevestől, ezért létrehoztam egy olyan receptet, ami remélhetőleg nemcsak a ...
rakott rétes
Ezek a muffinformában sült fodros kis réteskosarak elegánsak, könnyedek, és isteni finomak. Ropogós réteslapok rózsákba sodorva, friss áfonyával és krémes pudinggal összesütve. Ezt a ...
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Konyhai tippek, amelyek jócskán könnyebbé teszik az életet:
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!