Cukor, aroma, paszta – Így süss a különböző vaníliaízesítőkkel

A süteményeink ízesítésére a legtöbbször vaníliát használunk: mindegy, hogy keksz, kuglóf vagy piskóta készül, az édességek masszájában gyakran landol az aromás hozzávaló. De milyen formában? Nézzük a legismertebb vaníliaforrásokat!

Szinte minden édes recept hozzávalói között megtalálhatjuk a vaníliát, maga az igazi fűszer azonban sosem kerül bele a süteménytésztákba. Groteszk módon ugyanis mindig helyettesítgetjük az aromás alapanyagot – persze azért, mert maga a rúd megfizethetetlen árban kapható. A különböző formákban beszerezhető pótlékok mind képesek (egy bizonyos szintig) imitálni a vanília ízét, de ez nem jelenti, hogy mindegyik termék ugyanolyan lenne.

Nézd meg galériánkban a vaníliaízesítők tulajdonságait!

Vaníliás édességek, amelyekben bármelyik fenti ízesítő landolhat:

Vaníliás duplaalma-leves

Őszintén? Herótom volt a sok tejföllel és liszttel habart, hóka, szétfőzött gyümölcsdarabokat úsztató almalevestől, ezért létrehoztam egy olyan receptet, ami remélhetőleg nemcsak a ...

Vaníliás réteskosárkák

Ezek a muffinformában sült fodros kis réteskosarak elegánsak, könnyedek, és isteni finomak. Ropogós réteslapok rózsákba sodorva, friss áfonyával és krémes pudinggal összesütve. Ezt a ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Konyhai tippek, amelyek jócskán könnyebbé teszik az életet:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...