Van egy lesújtó hírünk, ha szereted házhoz rendelni az ételed

Egy amerikai felmérés szerint minden negyedik ételfutár beleeszik a kiszállított ételbe, a többieknek pedig rendszeresen megfordul a fejében ugyanez.

Sokszor komoly kísértés elé néznek munka közben az ételkiszállító futárok, miközben az étvágygerjesztő illatokat árasztó csomagok kell kivinniük az ügyfeleknek. - írja a 24.hu. Ez érthető, hiszen ki ne ismerné a gyomorból érkező sürgető érzést, hogy „egyél már”, amikor elmegy egy éhséggerjesztő illatokba burkolt kifőzde, vendéglő vagy egy gyorsétterem előtt. Vagy mondjuk egy pékség mellett, ahol a sülő sütemények illatát stratégiailag fújják a járókelők közé.

A US Foods által készített kutatás megdöbbentő eredményt hozott: a futárok több mint a fele elismerte, felmerült már benne, hogy megdézsmálja a megrendelt ételeket. És ami még rosszabb: 28 százalékuk azt is elmondta, ő bizony nem tud ellenállni a kísértésnek, és rendszeresen elcsen egy-egy falatot.

Ez már csak azért is rossz hír, mert a kutatás szerint a kuncsaftok nagyon rosszul tűrik, ha beleesznek a kajájukba: egy 10-es skálán, ahol az 1 a „nem nagy ügy”, a 10-es pedig a „teljesen elfogadhatatlan”, a válaszadók átlagosan 8,4 pontot adtak arra a kérdésre, zavarná-e őket, ha a futár megdézsmálná az ételüket.

Ezeket olvastad már?

via24.hu

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...