Van egy lesújtó hírünk, ha szereted házhoz rendelni az ételed

Egy amerikai felmérés szerint minden negyedik ételfutár beleeszik a kiszállított ételbe, a többieknek pedig rendszeresen megfordul a fejében ugyanez.

Sokszor komoly kísértés elé néznek munka közben az ételkiszállító futárok, miközben az étvágygerjesztő illatokat árasztó csomagok kell kivinniük az ügyfeleknek. - írja a 24.hu. Ez érthető, hiszen ki ne ismerné a gyomorból érkező sürgető érzést, hogy „egyél már”, amikor elmegy egy éhséggerjesztő illatokba burkolt kifőzde, vendéglő vagy egy gyorsétterem előtt. Vagy mondjuk egy pékség mellett, ahol a sülő sütemények illatát stratégiailag fújják a járókelők közé.

A US Foods által készített kutatás megdöbbentő eredményt hozott: a futárok több mint a fele elismerte, felmerült már benne, hogy megdézsmálja a megrendelt ételeket. És ami még rosszabb: 28 százalékuk azt is elmondta, ő bizony nem tud ellenállni a kísértésnek, és rendszeresen elcsen egy-egy falatot.

Ez már csak azért is rossz hír, mert a kutatás szerint a kuncsaftok nagyon rosszul tűrik, ha beleesznek a kajájukba: egy 10-es skálán, ahol az 1 a „nem nagy ügy”, a 10-es pedig a „teljesen elfogadhatatlan”, a válaszadók átlagosan 8,4 pontot adtak arra a kérdésre, zavarná-e őket, ha a futár megdézsmálná az ételüket.

Ezeket olvastad már?

via24.hu

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...