"Van kolbászom, de nincs benne hús" - ilyen Anglia első HÚSMENTES HENTESBOLTJA!

Egy komplett hentesüzlet, ahol minden kapható - de az áruk közül semmiben sincs hús. Megnyitott Anglia első pop up húsmentes hentesüzlete!

A Sainsbury's Anglia egyik legismertebb élelmiszerüzlet-lánca - ők nyitották meg múlt héten Anglia első húsmentes hentesüzletét Dél-Londonban, igaz, egyelőre csak pop-up jelleggel, 3 napra.

Annak ellenére, hogy a zöldség és gabona alapú, mérsékelt húsfogyasztást favorizáló flexitariánus diéta egyre népszerűbb a szigetországban, a Sainsbury's 2000 vásárlójának bevonásával készült felmérés alapján a válaszadók fele még mindig nem próbált ki semmilyen húspótló alternatívát. Sőt, a válaszadók fele "nyúlkajának" nevezte a növényi alapú termékeket.

Ez is kapcsolódik:

Flexitáriánus étrend - ez lesz a jövő legjobb diétája?

https://twitter.com/Llioangharad/status/1141613381457272832?ref_src=twsrc%5Etfw

A felmérés eredményei miatt döntött úgy a Sainsbury's, hogy ideiglenes, pop-up jelleggel ismerteti meg a vásárlókat a növényi és gabona alapú "húsokat" kínáló üzlettel.

Az üzlet polcai tele vannak szója és növényi alapú steak-kel, jackfruitból készült hamburgerhússal, és gombakolbászokkal. A pult mögül a hentes, Anthony Maynard kínálja a vásárlóknak a jackfruitból készült pulled porkot és a marokkói zöldséggolyókat. Aki igazi húsélményre vágyik, csalódni fog, de Maynard nem mentegetőzik:

"Van kolbászom, csak nincs benne hús".

Egy YouGov közvéleménykutatás a közelmúltból rámutatott, hogy a szigetország történetében először a lakosság több mint fele (52%) csökkentette a húsfogyasztását, viszont csak 4% vega és 2% vegán.

A Sainsbury's ugyanakkor azt mondja, hogy 2018-hoz képest 65%-kal nőtt a kereslet a húsmentes termékek iránt. Ez a változás a gyártok, boltláncok, éttermek attitűdjén is meglátszik. Az élelmiszeripari óriáscég, az Unilever a közelmúltban felvásárolta a Vegetarian Butcher nevű céget, melynek a húsmentes alternatíva a profilja, a Skót felföldön pedig nemrég megnyílt Nagy-Britannia első 100%-ban vegán hotelja.

A Sainsbury's húsipari anyagbeszerzője, James Hamilton azt nyilatkozta, hogy ezekhez az alternatív hústermékekhez lassan szoktatják hozzá a vásárlókat - először a legnagyobb kedvenceket, a húsgolyókat, hamburgerpogácsákat és sütőkolbászokat kezdték el mentes változatban is eladásra kínálni.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

(viatheguardian;címlapfotó)

Legújabb receptek

Panettone cukorbetegeknek

A kalács tésztája nagyon könnyű és laza annak ellenére. hogy tönkölyliszttel készült. Ünnep előtt pár nappal megsüthetjük, majd száraz, hűvös helyen konyharuhával letakarva ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...