Főzz így a válogatósoknak, hogy megegyék azt is, amit nem szeretnek

Minden családban akad egy-két válogatós egyén, akire nehéz főzni, aki sok mindent visszautasít, és akinek mégis mennyiszer szeretnénk megmutatni, hogy az általa utált alapanyagok igazából milyen isteniek tudnak lenni… még akkor is, ha ő ezt nem akarja.

A válogatós emberek etetése nem hálás feladat. A szakácsnak ráadásul mindig olyan nehéz felfognia, hogy valaki miért utasítja vissza az ő szeretettel készített, isteni főztjét. Persze a finnyásság megannyi gyökérből eredhet, sőt, gyakran teljesen jogos okok (neadjisten traumák) állhatnak egy-egy fogás nemkedvelése mögött. Éppen ezért érdemes némi körültekintéssel közelíteni a válogatós emberek ízlése felé – az erőszakos rákényszerítés helyett inkább kis lépésekben, kreatív módokon mutassuk meg nekik a nemkívánatos alapanyagok és ízek kedvelhető oldalát. Akár trükkösen, furfangos eszközökkel, a tudtuk nélkül.

Nézd meg galériánkban a bevethető trükköket!

Néhány kísérleti jelleggel kipróbálható recept:

Tökéletes finomfőzelék

Rájöttem, miért fújjognak a gyerekek, ha a finomfőzelékről esik szó. A fő bűnöst az alapanyagok között találjuk, ez nem más, mint a karalábé, ami a húslevesben is gyakran ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További tanácsok az okos főzéshez:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...