Főzz így a válogatósoknak, hogy megegyék azt is, amit nem szeretnek

Minden családban akad egy-két válogatós egyén, akire nehéz főzni, aki sok mindent visszautasít, és akinek mégis mennyiszer szeretnénk megmutatni, hogy az általa utált alapanyagok igazából milyen isteniek tudnak lenni… még akkor is, ha ő ezt nem akarja.

A válogatós emberek etetése nem hálás feladat. A szakácsnak ráadásul mindig olyan nehéz felfognia, hogy valaki miért utasítja vissza az ő szeretettel készített, isteni főztjét. Persze a finnyásság megannyi gyökérből eredhet, sőt, gyakran teljesen jogos okok (neadjisten traumák) állhatnak egy-egy fogás nemkedvelése mögött. Éppen ezért érdemes némi körültekintéssel közelíteni a válogatós emberek ízlése felé – az erőszakos rákényszerítés helyett inkább kis lépésekben, kreatív módokon mutassuk meg nekik a nemkívánatos alapanyagok és ízek kedvelhető oldalát. Akár trükkösen, furfangos eszközökkel, a tudtuk nélkül.

Nézd meg galériánkban a bevethető trükköket!

Néhány kísérleti jelleggel kipróbálható recept:

Tökéletes finomfőzelék

Rájöttem, miért fújjognak a gyerekek, ha a finomfőzelékről esik szó. A fő bűnöst az alapanyagok között találjuk, ez nem más, mint a karalábé, ami a húslevesben is gyakran ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További tanácsok az okos főzéshez:

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...