Gasztrobloggerünk, a Tortabirodalom szerzője, múlt héten is egy isteni tortával készült – most málnás-fehér csokis miniszívecskéket hozott nektek. A legjobb ötlet Valentin-napra!
{ GALÉRIA = title:Valentin-napi%20sz%C3%ADvtort%C3%A1csk%C3%A1k%20l%C3%A9p%C3%A9sr%C5%91l-l%C3%A9p%C3%A9sre, 1,2,3,4,5 }
A Valentin-napi meglepetés igazi kedves figyelmesség, különösen, ha saját kezűleg gyártjuk le otthon. Ezek a kis minitorták nemcsak nagyon szépek és mutatósak, hanem az elkészítésük sem kíván mestercukrász diplomát. Kezdők is nyugodt szívvel nekiállhatnak – elő a fakanállal, ideje elkápráztatni kedvesünket!
Fehér csokoládés minitorták málnávalHozzávalók 6 tortácskáhozPiskóta:
- 4 tojás (közepes vagy nagyobb)
- 20 dkg kristálycukor
- 20 dkg liszt
- 4 evőkanál hideg víz
- 1 sütőpor
- 1 csapott evőkanál holland kakaópor
Elkészítése:
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra elkeverjük, a fehérjét kemény habbá verjük.
- A sárga masszához hozzáadjuk a vizet, sütőport, lisztet és a kakaóport is. A tojások keményre vert habjának a felét a géppel eldolgozzuk a masszában, a többit óvatosan beleforgatjuk.
- Sütőpapírral bélelt formában (kb. 38X26 cm) tűpróbáig sütjük. Természetesen lehet kisebben is sütni, ebben az esetben lapokra kell vágni a piskótát.
Fehér csokoládés krém
Hozzávalók:
- 2 dl habtejszín
- 20 dkg fehér csokoládé
- A csokoládét kockákra tördeljük, majd a habtejszínt egy kisebb lábasban feltesszük melegedni kis lángon. Folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük, míg elkezd gyöngyözve forrni.
- Ekkor lehúzzuk a tűzről és a csokoládét a forró tejszínben csomómentesre keverjük. 6-8 órát hagyjuk hűlni hűtőben, de akár előző este is elkészíthetjük. Robotgéppel habosra keverjük. Nem szükséges hozzá zselatin, nagyon jó állagú krémet kell kapnunk.
- Bármilyen fehér csokoládéhoz illő gyümölcsöt társíthatunk hozzá, én most a málnát választottam, így 3 evőkanál málna lekvárra és 6 db málnára van még szükségünk a fent említetteken kívül (sikerült málnát befőttben vennem ).
- A kihűlt piskótákból egy szív alakú süteményszaggatóval 12 db piskótaszívet szaggatunk. 6 szívet lekvárral lekenünk. A kihabosított krémet egy nagy csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és szív alakban a lekvárra nyomjuk. Befedjük őket a többi piskótaszívvel. Tetszés szerint dekoráljuk.