Vajon milyenek egy anorexiás nő mindennapjai? Szandra eheti bejegyzésében megmutatja nektek

Szandra ezúttal egy átlagos napját mutatja be. Elmeséli, mennyit dolgozik, és mit eszik egy nap, mióta elindult az életmódváltása.

Kedves Nosalty-olvasók!

Legutóbbi blogbejegyzésemben arról olvashattatok, hogy miként élem meg a jelenlegi helyzetemet, hogy érzem magam a betegségemben. A mai bejegyzésben pedig gondoltam megosztom veletek, hogyan telik egy átlagos napom - bár igazából egyik napom sem olyan, mint a másik, ez benne a jó, de a napi rutinom nagyjából ugyanaz.

Az már a velem készített interjúból kiderült számotokra, hogy egy szabóságot vezetek illetve édesapámmal közösen van egy kis kocsmánk. Ennek megfelelően elég sok dolgom van egy nap, pihenésre ritkán jut idő.

Reggel korán, 5:30-kor kelek általában (hétvégén is, akkor is munka van), összeszedem magam, felöltözöm, elvégzem az ügyes-bajos teendőket, majd 6:30-7:00 között megreggelizek (az időpont attól is függ, hogy csak magamnak vagy édesapámnak is készítek reggelit), ugye ez a hobbim, ha itthon alszik, akkor mindig készen várja őt az étel.

8:00-kor nyitom a varrodát, előtte még kiszaladok boltba vagy éppen a bankba, ha muszáj, vagy sok munka esetén már nyitás előtt dolgozom. Nyitástól kezdve gyakorlatilag nincs pihenés, jönnek az ügyfelek, dolgozom folyamatosan, van, hogy leülni nincs időm.

Napom nagy részét a szabóságomban töltöm

10:00-10:30 között eszem egy gyors tízórait, majd 12:30-ig munka-munka-munka. Igyekszem úgy beosztani a napom, hogy fél 1-kor ebédeljek, bár sajnos konkrét ebédidőm nincsen. A szabóságban eszem az előző este előkészített ebédet, és reménykedem, hogy nem zavarnak meg.

Sajnos én nem tudok úgy étkezni, mint egy “átlagos” ember, szükségem van a nyugodt étkezésre,

mert nagyon rosszul tudok lenni, ha fel kell ugrálni két falat között vagy abba kell hagyni az étkezést, de ezen próbálok úrrá lenni, a tízórai és uzsonna elfogyasztásakor már nagyjából sikerült is!

Ebéd után folytatódik a munka, 15:30-16:00 körül jön az uzsonna, majd ha 18:00-kor sikerül végeznem és zárnom, akkor kiszaladok még boltba, kellékért vagy épp a postára, gyógyszertárba, orvoshoz stb., amilyen feladat éppen adódik.

Ahogy hazaérek, megvacsorázom, egyben másnapra elkészítem az ebédemet. Számomra nagyon fontos, hogy naponta legalább egyszer, de általában kétszer (ebédre és vacsira) meleg ételt fogyasszak - ilyenkor mikor jön a hideg, még reggel is jobban esik egy melengető fogás.

Vacsi és elpakolás után még vagy dolgozom kint a varrodában vagy a lakásban: bontok/ kézimunkázok vagy a házimunkát igyekszem megcsinálni.

Ha én vagyok a soros a borozóban, akkor este 8-kor zárok, majd elintézem a papírmunkát, ezt-azt. Este 9-10 között kerülök ágyba, ilyenkor, intézem az online ügyeimet, emaileket olvasok, egy kis tv-s háttér aláfestéssel. Ha mindez megvan 22:30-23:00 körül alszom el, az egész napos lótás-futás után ilyenkor már jól jön a pihenés.

Ez volt a vacsim

Következő alkalommal arról írok nektek, hogy viszonyul a környezetem a betegségemhez. Sziasztok!

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...