Vajon milyen lehet egy olyan étteremben üldögélni, amit négyszer választottak a világ legjobbjának? Megmutatjuk!

A NOMA új épületben várja a vendégeket 2018 februárja óta. Most bemutatjuk nektek az új épületet.  

A BIG építésziroda álmodta meg, milyen lesz a 2010 és 2014 között négyszer is a világ legjobb éttermének választott koppenhágai NOMA új épülete. René Redzepi séf kifinomult ételeit szigorúan helyi alapanyagokból készíti, és ezeket a hozzávalókat saját, természetes szépségükben, de kreatívan feldolgozva kívánja bemutatni.

Az étterem egy tengeri finomságokkal megpakolt étlappal nyitotta meg kapuit 2018 februárjában a dán fővárosChristiania nevű negyedében. MI most kivételesen nem az ételekre, hanem az enteriőrre fókuszálunk cikkünkben - az ételek hangulatáról, stílusáról a cikkbe linkelt videó az egy kis ízelítőt.

A NOMA új épületét egy 1917-ben épült katonai raktár átgondolásával alakította ki a BIG építészstúdió. A terület közel kétszáz évig a sózott hal kereskedelmének a központja volt. Az épület évekig elhagyatottan várta, hogy újra életre keljen. A tervezőknek nem volt könnyű dolguk, mert a romos épületegyüttest csak olyan módon bővíthették, alakíthatták át, hogy az egykori alapterület által kijelölt területi korlátokat nem léphették át.

A vízparti komplexum végül 11 kisebb épületből áll, a rendszer központjában pedig a vendégek felé is nyitott konyha áll. A szerkezet a hagyományos északi farm különálló épületekből álló egységét, asætertidézi.

Minden épületegység üvegből készült falakkal kapcsolódik egymáshoz. A belső terek a vidékre jellemző, és az épület múltját idéző anyagokkal - könnyű fával, téglával, kővel - vannak burkolva. A bútorokat a dán David Thulstrup stúdió tervezte. Az ételekhez hasonlóan az építészeti tervek kidolgozásakor is a lokális jellegzetességek kihangsúlyozása és a természetesség áll a középpontban.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Mi köze egymáshoz a cukorkáknak és egy rovarnak? Sajnos elég sok!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...