Vajon megeszik a pincérek a maradékodat a tányérodról?

Te megennéd? Vagy csak akkor, ha nem harapott bele? Vagy mindenképpen kikéred magadnak még a gondolatot is, hogy idegenek maradékára fanyalodj?

Gondolkodtál már azon, hogy mi lesz a maradékoddal egy étteremben? Mikor kirendeled a hamburgert extra adag sültkrumplival, és ott marad a fele, mert igaziból nem is voltál éhes, és késő van, és biztos a pincér is éhezik. És ha a helyében lennél, az a minimum, hogy a krumplikat bevágnád.

A válasz nyilvánvalóan nem egyértelmű: van, aki megteszi, van, aki nem.

via GIPHY

Chris Pratt színész például egy 2016-os interjúban elárulta, régen, mikor pincérként dolgozott, egyszer nagyon rákívánt egy idősebb hölgy csodás steak-jére."Kivittem neki a húst, amit rendelt, és lestem egy sarokból, mennyit eszik meg belőle, és mennyi marad nekem. Mikor visszamentem az asztalhoz, mondta, hogy nem tud egy falatot sem enni többet, én meg totál boldog voltam."

Receptajánló:

Bélszín steak ahogy Glaser készíti

Én a steaket (a 4-ik pontnál) oldalanként 2-2 perc alatt közepesre (medium) sütöttem. Ha véresre (rare) szeretnénk sütni, elegendő oldalanként 1-1 perc, jól átsütve (well done) pedig ...

Bélszín steak ahogy én szeretem

A bélszín a legjobb ételek egyike. Viszont sokkal könnyebb elrontani, mint bárki hiszi, és elég drága mulatság, ha nem sikerül. Jobbára jobb éttermekben próbálgattam, de egyszerűen nem ...

Nyilván íratlan szabály van erre, miszerint a felszolgálók ilyet nem csinálhatnak - sanszos, hogy nem örülne a menedzser vagy a konyhafőnök, ha a vendég tányérja felett görnyedve sült krumplit szájába tömködő pincért találna a konyha egyik sarkában. De elképzelhető, hogy igen nehéz ezt minden körülmények közt betartani - végülis sokszor tényleg isteni (és ~drága~) kajákról beszélünk, amik a kukában kötnének ki.

Ezt láttad?

Gordon Ramsay szerint erre a 3+1dologra figyelj, ha étterembe mész

"Csak akkor nem eszem maradékot, ha a séf vagy a menedzser is jelen van, vagy ha olyan ételről van szó, amit egyértelműen kézben fogott a vendég, vagy ha beleharapott" - van, aki nem köntörfalazik, bevallja szokásait.

Egy elegáns New York-i étterem felszolgálója viszont úgy véli, sose enne egy vendég tányérjáról - egyrészt mert a menedzser mindig szemmel tartja őket, másrészt pedig egyszerűen nincs gusztusa más ételéhez.

via GIPHY

"Nem vágyom rá, hacsak nem forró és érintetlen az étel. Ha esetleg mégis megesik, az valami óriás kedvencem kell hogy legyen, hiszen mi is azonos étlapról eszünk minden nap."

Mondjuk akkor ők mázlisták, sok étteremben a személyzet jóval egyszerűbb menüt kap.

"Egyik kolléganőm például csak akkor evett a vendég maradékából, ha tetszett neki az illető" - mesél tovább a New York-i pincér.

Aztán ott van az a nem kis halmaznyi ember, aki szerint teljesen elfogadhatatlan és undorító más maradékát megenni - itt a hipochonderek elég nagy tömeget tennének ki.

via GIPHY

És ne felejtsük ki azokat, akik az ételpazarlás jegyében mentik a menthetőt - ezzel pedig minden falánk takarózhat!

Ja, és még valami: abban a legtöbb felszolgáló egyetért, hogy jófajta bort sosem hagyunk az üvegben - azt mindig meg kell inni!

Ezeket olvastad már?

via foodandwine; fotó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...