Vajon megeszik a pincérek a maradékodat a tányérodról?

Te megennéd? Vagy csak akkor, ha nem harapott bele? Vagy mindenképpen kikéred magadnak még a gondolatot is, hogy idegenek maradékára fanyalodj?

Gondolkodtál már azon, hogy mi lesz a maradékoddal egy étteremben? Mikor kirendeled a hamburgert extra adag sültkrumplival, és ott marad a fele, mert igaziból nem is voltál éhes, és késő van, és biztos a pincér is éhezik. És ha a helyében lennél, az a minimum, hogy a krumplikat bevágnád.

A válasz nyilvánvalóan nem egyértelmű: van, aki megteszi, van, aki nem.

via GIPHY

Chris Pratt színész például egy 2016-os interjúban elárulta, régen, mikor pincérként dolgozott, egyszer nagyon rákívánt egy idősebb hölgy csodás steak-jére."Kivittem neki a húst, amit rendelt, és lestem egy sarokból, mennyit eszik meg belőle, és mennyi marad nekem. Mikor visszamentem az asztalhoz, mondta, hogy nem tud egy falatot sem enni többet, én meg totál boldog voltam."

Receptajánló:

Bélszín steak ahogy Glaser készíti

Én a steaket (a 4-ik pontnál) oldalanként 2-2 perc alatt közepesre (medium) sütöttem. Ha véresre (rare) szeretnénk sütni, elegendő oldalanként 1-1 perc, jól átsütve (well done) pedig ...

Bélszín steak ahogy én szeretem

A bélszín a legjobb ételek egyike. Viszont sokkal könnyebb elrontani, mint bárki hiszi, és elég drága mulatság, ha nem sikerül. Jobbára jobb éttermekben próbálgattam, de egyszerűen nem ...

Nyilván íratlan szabály van erre, miszerint a felszolgálók ilyet nem csinálhatnak - sanszos, hogy nem örülne a menedzser vagy a konyhafőnök, ha a vendég tányérja felett görnyedve sült krumplit szájába tömködő pincért találna a konyha egyik sarkában. De elképzelhető, hogy igen nehéz ezt minden körülmények közt betartani - végülis sokszor tényleg isteni (és ~drága~) kajákról beszélünk, amik a kukában kötnének ki.

Ezt láttad?

Gordon Ramsay szerint erre a 3+1dologra figyelj, ha étterembe mész

"Csak akkor nem eszem maradékot, ha a séf vagy a menedzser is jelen van, vagy ha olyan ételről van szó, amit egyértelműen kézben fogott a vendég, vagy ha beleharapott" - van, aki nem köntörfalazik, bevallja szokásait.

Egy elegáns New York-i étterem felszolgálója viszont úgy véli, sose enne egy vendég tányérjáról - egyrészt mert a menedzser mindig szemmel tartja őket, másrészt pedig egyszerűen nincs gusztusa más ételéhez.

via GIPHY

"Nem vágyom rá, hacsak nem forró és érintetlen az étel. Ha esetleg mégis megesik, az valami óriás kedvencem kell hogy legyen, hiszen mi is azonos étlapról eszünk minden nap."

Mondjuk akkor ők mázlisták, sok étteremben a személyzet jóval egyszerűbb menüt kap.

"Egyik kolléganőm például csak akkor evett a vendég maradékából, ha tetszett neki az illető" - mesél tovább a New York-i pincér.

Aztán ott van az a nem kis halmaznyi ember, aki szerint teljesen elfogadhatatlan és undorító más maradékát megenni - itt a hipochonderek elég nagy tömeget tennének ki.

via GIPHY

És ne felejtsük ki azokat, akik az ételpazarlás jegyében mentik a menthetőt - ezzel pedig minden falánk takarózhat!

Ja, és még valami: abban a legtöbb felszolgáló egyetért, hogy jófajta bort sosem hagyunk az üvegben - azt mindig meg kell inni!

Ezeket olvastad már?

via foodandwine; fotó

Legújabb receptek

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!