Vágódeszkából iPad-tartó?

Ismerős a helyzet, amikor összeütnél valamit a konyhában, a receptet a táblagépeden böngészed, de az folyton elborul, koszos lesz? Kell egy tartó, ami a konyhába passzol! (x)

A Jófogáson kifogtunk egy nagyon szép, nagy méretű vadonatúj vágódeszkát, és elhatároztuk, hogy ebből készítjük el azt a tartót, amiben főzés közben az iPadünket tarthatjuk. Így az értékes gépnek is biztos helye van, és mi is kényelmesen tudjuk végigkövetni a NoSalty-ról lesett receptet.

Kellékek:

egy nagyobb méretű vágódeszka

faanyag, léc és deszka

fűrész

csiszolópapír

faragasztó

Költségek:

vágódeszka a Jófogásról 600 forint

faanyag 400 forint

faragasztó 600 forint

Összesen: 1600 forint

Elkészítés ideje: 1 nap (a két száradást is beleszámítva)

Nehézségi fok: közepesen nehéz

A mi deszkánk teljesen új volt, így nem kellett se felcsiszolnunk, se lefestenünk – szerencsére, hiszen ezzel sok-sok munkaidőt spóroltunk meg. Kétféle vastagságú deszkát vásároltunk. A vékonyabbikból lett a gépet tartó kis tálca, a vastagabbikból pedig az éket vágtuk ki, ami az egész szerkezet megtámasztására szolgál.

A kis tálcának fűrésszel akkora darabot vágtunk ki, mint a vágódeszkánk szélessége, a mélységét pedig körülbelül 5 centiméteresre szabtuk. Miután kivágtuk, csiszolópapírral simára csiszoltuk a felületét. A portalanítást követően az egyik szélét bekentük ragasztóval, és a deszkához nyomtuk. Nem baj, ha a fehér faragasztó oldalt kibuggyan, ugyanis egy nedves ronggyal könnyen letörölhető.

Amíg ez az elem száradt, kivágtuk a hátsó éket, aminek egyik szöge derékszög, a befogók pedig 8 és 14 centiméteresek. Kivágás után ezt is simára csiszoltuk. Néhány óra száradást követően már az éket is felragaszthattuk ugyanolyan módon, mint az elülső tálcát. Amikor az is biztosan megkötött, már tesztelhettük is élesben a szerkezetet. (x)

Még több Jófogásért kattints ide!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...