Kizárólag növényi alapú, húspótló készítményekkel bővül a Lidl Magyarország termékkínálata. Az áruházlánc „Next Level Meat” saját márkanév alatt kifejlesztett új, 100 százalékban vegán termékei alternatív és klímabarát táplálkozást tesznek lehetővé, ezáltal is csökkentve az ökológiai lábnyomot.
A vállalat a változó fogyasztási szokásokat szem előtt tartva fejlesztette ki új „Next Level Meat” saját márkás termékcsaládját, hogy a növényi étrendet folytatók is megtalálják az áruházlánc kínálatában a számukra megfelelő terméket. A vegán burgerpogácsa és a darált készítmény 100%-ban vegán termék, ami fehérjében gazdag alapanyagok: zöldborsó-, búza- és szójafehérje felhasználásával készül. Az új termékcsalád tagjai nemcsak a vegán és vegetáriánus, hanem a húsmentes fogyasztók számára nyújtanak alternatívát.
„Fontosnak tartjuk, hogy ezen termékekkel bővülő termékkínálatunkkal megkönnyítsük a vegán és vegetáriánus táplálkozással élők számára étrendjük változatossá tételét” – mondta Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.
A Next Level Meat termékek 100%-ban karbonsemlegesek
Az említett vegán termékek előállítása során a termelők és a feldolgozók minimalizálták a környezetet terhelő hatásokat, így a lehető legkisebbre csökkentették a vízfogyasztást és megtakarítottak számos olyan erőforrást, amelyek felhasználása az állati eredetű termékek gyártásánál elkerülhetetlen. Egy független kutatóintézet kimutatása szerint a „Next Level Meat” termékek előállítása sokkal kisebb CO2 kibocsátással jár. A hagyományos marhahúsból készült darált hús és hamburgerpogácsa előállítása során keletkező CO2 mennyiség alig egy tizede, 9%-a kerül a légkörbe az újonnan fejlesztett termékek gyártása során.
„Működésünk egyre több pontján érvényesítjük a fenntarthatósági szempontokat. Az új vegán termékcsalád kifejlesztésével most az alternatív és klímabarát táplálkozás lehetőségét kínáljuk, hogy az emberi fogyasztás ezzel is kisebb ökológiai lábnyomot hagyjon” – tette hozzá Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.
A Lidl célja, hogy a „Next Level Meat” termékek előállítása során keletkező CO2 kibocsátást teljesen semlegesítse. Az áruházlánc és beszállító partnerei a karbonsemlegesség érdekében a ClimatePartner szervezettel együttműködve klímavédelmi projekteket támogatnak. Ezek a programok csökkentik az üvegházhatású gázok káros hatását, így ellensúlyozható a vegán termékekhez köthető csekély kibocsátás is. A klímavédelmi akciókról további információ érhető el a „Next Level Meat” termékek csomagolásán található QR-kódokon keresztül.
A projektről bővebb információ az áruházlánc honlapján érhető el.
Ezeket olvastad már?
Kipróbáltuk a Burger King húsmentes Whopperét, és ezt gondoljuk róla
Megérkezett a Burger Kingben az új, húsmentes burger, mi pedig rögtön ki is próbáltuk, milyen a megszokott ízekhez képest. Íme, az eredmény!
Vass AdriennTeljesen összetört a vegetáriánus nő, miután beleevett ebbe az ételbe
Már lassan 10 éve nem evett húst, egészen egy nemrég történt rendeléséig.
Liptai Lilla"Van kolbászom, de nincs benne hús" - ilyen Anglia első...
Egy komplett hentesüzlet, ahol minden kapható - de az áruk közül semmiben sincs hús. Megnyitott Anglia első pop up húsmentes hentesüzlete!
DacotaEzek a gyorséttermek már világszerte árulnak vegán húst - és...
Már nem sci-fi, nagyon is valóság: a húsmentes hamburgerek szép lassan meghódítják a világot!
Országh KittiCímlapkép: iStock