Meghívtak minket, elmentünk, és ezüst tálcán hordoztak minket - házi kenyérválaszték, több fogásos degusztációs menü, hozzá kiváló borpárosítás, és egy ízig-vérig profi, szakértő, mégis nagyon kedves és alázatos csapat.
Az apropó a Baraka megújuló nyári menüsora és az új, brazil séftehetség, André Bicalho bemutatkozása volt, aki mostantól Bíró Norbert séffel dolgozik együtt, egymást inspirálva.
André a 2 Michelin-csillagos étteremben, a Villa Renée Lalique-ban a 3 Michelin-csillagos séftől, Jean-Georges Kleintől tanult. Az itt eltöltött fél éves ösztöndíja után került a Barakába. Korábban - többek közt - aCevichería Munay head chefje volt Brazíliában.
Mi inspirálta a nyári étlapot?
"A nyár a szórakozás, az életöröm, a munka utáni testi-lelki felfrissülés időszaka - ezt a vakációra emlékeztető életérzést akartam átültetni a tányérokra is, frissen rezonáló alapanyagokkal, aromás fűszerekkel, a textúrákkal való játékkal, vibráló színekkel, bújtatott hozzávalókkal (mint például a homár). A nyári menünk rendkívül színes, csak úgy ragyog a tányérokon. Tökéletes kulináris élményt nyújt, mely passzol a nyáron még inkább pezsgő fővároshoz" - meséli André.
Kiknek ajánlja az étterem ezeket a fogásokat?
"Mindenkit szívesen látunk, a "die-hard" fine-dining rajongótól a kíváncsi újoncig, a lényeg a kifinomultság! A vendégnek tudnia kell, miért csináljuk, amit csinálunk: mert boldoggá akarjuk tenni őket az ételeinkkel, ez a szenvedélyünk, és mindig többre, jobbra törekszünk, kombinálva a klasszikust az új trendekkel. El kell jönni, a fine diningról mi gondoskodunk - mindez pedig mindenki szeme láttára történik, nyitott konyhánkban. Egy örökké szóló élményt szeretnénk nyújtani" - teszi hozzá.
A nyári kínálatból:
Gratulálunk a csapatnak, és köszönjük a meghívástLeorának és Davidnek, a hely tulajdonosainak és megálmodóinak!