5 „kedves” szokás, amit utálnak a házigazdák egy vacsorapartin

Van néhány rossz szokás, amivel megnehezítheted a vacsorapartit adó barátaid estéjét, sőt akár meg is bánthatod őket, annak ellenére, hogy te csak segíteni szeretnél.

Azzal mindenki tisztában van, hogy a vendéglátás rengeteg előkészülettel és munkával jár. Ezért is lehetséges az, hogy vendégként mindent meg szeretnél tenni annak érdekében, hogy kimutasd a háládat a barátaidnak egy-egy vacsoraparti alkalmával. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan sül el a kedvességünk, hiszen akár meg is bánthatjuk a házigazdákat. Nézzük, melyek azok a kedvesnek hitt szokások, melyeket utálnak a házigazdák.

5 „kedves” szokás, amit titkon utálnak a házigazdák egy vacsorapartin

Engedd, hogy mindenről ő gondoskodjon

Persze kérdezd meg, hogy mivel járulhatsz hozzá a partihoz, de ha azt mondják, hogy mindent ők intéznek, akkor ne állíts be egy rakás étellel. A legjobb, ha viszel egy apró ajándékot, virágot vagy egy üveg bort. Ezzel nem sérted meg, és mégse üres kézzel érkeztél a vendégségbe.

Nem megfelelő dicséret

Válogasd meg, mit mondasz az ételre. Ha például sokszor kihangsúlyozod, mennyire nem gondoltad volna, hogy ennyire finom lesz, akkor az úgy hathat, minta nem nézted volna ki a szakácsból, hogy el tudja készíteni az adott fogást.

Bátran mondd el az ételallergiádat

Ha véletlenül olyan étel kerül az asztalra, amit nem ehetsz, az neked és a házigazdának is nagyon kellemetlen. Nyugodtan hívd fel a házigazda figyelmét az ételallergiádra még a találkozó előtt, sőt akár tippeket is adhatsz neki azzal kapcsolatban, hol vásároljon be, milyen termékeket vegyen.

Vigyél haza a maradékból

Ha felveti a házigazda, hogy a maradékot elcsomagolja neked, akkor nyugodtan fogadd el. Valószínűleg nem véletlenül ajánlja fel, és ha esetlegesen visszautasítod, azt hiheti, nem ízlett a főztje.

Ne akarj pakolni

Bár tényleg nagyon kedves dolog, de iszonyatosan idegesítő lehet, hiszen amíg a házigazda tudja, mit hova kell pakolni, hogyan gyűjti a szemetet, és így tovább, addig valószínűleg te nem. Természetesen az teljesen más szituáció, ha megkér, hogy segíts.

Forrásunk volt.


Még több izgalmas hír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...