Nincs egyetértés abban a kérdésben, hogy vegetáriánusnak lenni egészségesebb-e, de abból csak jó származhat, ha néha lemondunk, de legalábbis csökkentjük a húsfogyasztást.
A héten a hangsúlyt a friss hozzávalókra helyeztük a heti vacsoramenü kialakításakor: húst csak keveset és némi lazacot ajánlunk a következő 5 nap estéjére. Bebizonyítjuk, hogy így is lehet izgalmas vacsorákat tálalni!
Hétfő
A hétindító ezúttal egy tavaszi vegyes zöldségleves lesz, még véletlenül sem leveskockából vagy porból! Kizárólag a már kapható zöldekkel dolgozunk: karalábé, fehér- és sárgarépa, zeller, zöldborsó, újhagyma, petrezselyem mind jöhetnek a fazékba: minden egyes porcikánk új életre kel a rögtönzött tavaszi levestől!
Kedd
Mára időzítettük a lazacot. Minden fakszni nélkül készítjük és salátával tálaljuk. S hogy hol juthatunk jó minőségű halhúshoz? Hanyagoljuk a hűtőpultokat, helyette keressünk jó halast a piacon. Persze, ha nem találunk ilyet, akkor a gondosan megválogatott bolti is megteszi.
Szerda
Még mindig medvehagyma? Persze! Amíg csak lehet, tömjük magunkba a zöld leveleket, lehetőleg minél kevésbé feldolgozott állapotában! A nyers felhasználásra kiváló ötlet ez a sült burgonyás verzió, s ráadásul biztosan senki nem marad éhen.
Csütörtök
A csirkemellpástétom készülhet maradék csirkehúsból – ha van otthon ilyen. Nem kell belőle túl sok, mégis variálhatjuk a megszokott sémákat: mustár, hagyma, tojás, paradicsompaprika jó szolgálatunkra lesznek. Friss bagettre kenhetjük, de ha van otthon szikkadt kenyér, pirítóst is süthetünk mellé.
Péntek
Ezúttal péntekre hagyjuk a nagyobb durranást (persze a sorrend ízlés szerint felcserélhető). A calzone olasz töltött pizza, ha jól dolgozunk, isteni, kelt tésztával, mozzarellával, tonhallal, olajbogyóval turbózott mediterrán jellegzetesség a jutalmunk, megéri a fáradságot. Csak a tészta széleit ne feledjük alaposan összenyomkodni sütés előtt!