A Nature Communications-ben megjelent tanulmányban megállapították, hogy komoly egészségügyi kockázatokat rejt, ha egy bizonyos időpont után fogyasztjuk el a vacsoránkat. Különösen a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázata növekszik, ha rossz időpontra időzítjük a vacsorát. A vizsgálatba több mint százezer embert vontak be, akiknek az egészségi állapotát és étkezési szokásait vizsgálták.
A kutatók megállapították, hogy azok, akik reggel 9 óra után fogyasztották el az első étkezésüket és 21 óra után az utolsót, nagyobb eséllyel kaptak szívrohamot és stroke-ot, mint akik reggel nyolc és este nyolc óra között étkeztek.
A szakértők az javasolják, hogy a vacsorát 17 és 19 óra között ejtsük meg, hiszen így megelőzhetjük az álmatlanságot, az emésztési zavarokat, de jót tehetünk a szívünk egészségének is.
Még több az egészségről: