Így süss cuki, utolsó pillanatos citromos-mákos minimuffint

Nem készültél időben anyák napjára? Ezt a gyors és mutatós minimuffint pillanatok alatt meg tudod sütni – mákos és citromos köszönet, ez a minimum!

Olyan receptet kerestünk, amellyel segíteni tudunk azoknak, akik nem vették észre a naptárban, hogy ezen a hétvégén vasárnap anyák napja lesz, de az utolsó pillanatban azért szeretnének valamivel előrukkolni. Ha nincs otthon mák, használjatok a minimuffinokhoz chiamagot vagy csokicseppet, aprított, sómentes mandulát, sima- vagy pekándiót.

Citromos-mákos minimuffin - receptért kattints a képre!

Tipp: ne keverd túl a tésztát, a muffinét nem kell, ha maradnak benne kis lisztesebb részek, nem történik semmi baj, ha viszont túlkevered, esetleg nem emelkedik fel rendesen.

Mák és citrom

Mitől lesz illatos és pettyes, ezáltal nagyon kelendő a minimuffin? Keverj a tésztájába egész mákszemeket, ne daráltat használj! Aztán facsard még a tésztába egy citrom levét, reszeld rá a héját. Citromlé menjen a mázba is, ha tovább olvasol, megtudhatod, mivel erősítheted még az aromáját!

Katt a képre a galériáért!

Tipp: ha még magasabb muffinokat szeretnél sütni, keverd be a tésztát este, és süsd reggel!

Magasabb, szaftosabb muffinok

Készítsd el előző este a tésztát, ha a hűtőben áll pár órát, akkor a lisztnek lesz ideje még több nedvességet magába szívni, ezáltal a kisült tészta nem szárad ki már a sütőben. A keményítőnek is van ideje dolgozni a tésztában, ez pedig segíti abban, hogy jó magasra felemelkedjen a formában, csinos gombafejet növesszen a muffin. A hűtőből kivéve azonnal töltsd meg a kapszlikat, és mehet is az előmelegített sütőbe a teli forma.

Lepd meg minimuffinnal édesanyád - receptért kattints a képre!

Máz és szórás

A legegyszerűbb máz a legjobb az (amúgy nem túl édes) citromos-mákos muffinra. Készítsd porcukorból és citromléből. Még erősebb citromillatot egy csepp citromolajjal érhetsz el. A máz tetejére pedig reszelj frissen, kezeletlen citromból citromhéjat. Szórd meg egész mákszemekkel és egy kevés citromhéjjal.

Tudtad?

A kerti szegfű szirmai ehetők: édeskések, ezért leggyakrabban gyümölcsös édességek ízesítésére használják. Torta- vagy sütikrémhez, dzsemekhez is alkalmazhatjuk, vagy kandírozva is fogyaszthatjuk.

Plusz ötlet

Vegyél szép, friss szegfűt, ez a virág ugyanis ehető, és most újból nagyon trendi, hogy csak a legutolsó nagyszerű megjelenését említsük: Anne Hathaway Met-gálás fellépőruhájának felső részén is istenen mutatott! Szóval, szedj szét egy fej virágot szirmaira, és ebből egyet-egyet tegyél a muffinokra. Próbálj színben megfelelőt, sárgát-fehéret keresni, szürkét nem találsz, sajnos, és színezettel ne is próbálkozz, ki tudja, mivel színezték...

Ha pedig nem ennéd meg, helyezd el dekorációként a citromos-mákos minimuffinok mellett az asztalon.

Fotók és recept: Bagdi Gréta

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség Grétitől:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek