Utálsz port törölni? Ezeket a trükköket érdemes neked is kipróbálni!

Évek óta keressük a hatékony portalanítási módszereket. Még nem dőlhetünk hátra, de legutóbb kipróbáltunk néhány új praktikát, amik szerintünk neked is tetszeni fognak...

A por olyan, mint a hó: lefelé száll, éppen ezért célszerű a portalanítást mindig a legmagasabb pontról kezdeni, és szép sorban haladni a lejjebb eső régiókba. Ha az óramutató járásával megegyező irányban haladsz, biztos, hogy nem marad ki semmi sem.

via GIPHY

1. Sarkok, díszlécek és ajtókeretek

Sokan hajlamosak elfelejteni ezeket a trükkös kis helyeket, pedig porcicák és a pókhálók bizony itt is vannak. Kapd elő a mop felmosót, húzz rá kifordítva egy már nem használt zoknit, és máris van egy meghosszabbított karod, amivel kiválóan eléred a kényes részeket.

2. Fal

Elsőre merésznek tűnhet a fal portalanítása, de életünk során bizony kerülhetünk olyan helyzetbe – például festés előtt -, amikor erre a praktikára is szükségünk lesz. Rögzíts a partvisra egy mikroszálas portörlőrongyot, fújd be néhányszor tiszta vizzel a növényekhez használt spricnivel és tologasd a falon V alakzatban – vagy ahogyan sikerül.

3. Apró dísztárgyak és csecsebecsék

Az apróságok portanításához használj kis méretű, puha ecsetet. Ezzel az egészen szűk kis járatokat is kíméletesen tisztíthatod meg a portól.

4. Kényes és veszélyes sarkok

Ezek azok a helyek a lakásban, ahol a legtöbb kincs véletlenül kerül a földre. Ilyenek például a rejtélyes körülmények között eltűnő fülbevalóvégek, hajcsatok, pénzérmék és apró kis mütyűrök, amiknek létezéséről is régen elfeledkeztünk. A kincsvadászathoz húzz egy nejlonharisnyát a porszívó végére, így elkerülheted, hogy elfeledett kicseid a porzsákban végezzék – vagy esetleg abban kelljen kutatnod utánuk a kétségbeesés határán állva.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Mrs. Doubtfire című film (IMDB)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...