Űrben termesztett paprikából főztek az asztronauták

Az asztronauták sikeresen termesztették cihilipaprikát az űrben, amit gyorsan meg is kóstoltak.

Először termesztettek sikeresen paprikát az űrben a NASA asztronautái. Az amerikai űrhivatal szerint ez egy hatalmas áttörés abban a projektben, ami a Marsra szállítható és ott termeszthető növényeket kutatja - írja a Szeretlek Magyarország.

Űrben termesztett paprikából készítettek ételt az asztronauták

A NASA azt is elárulta, hogy az űrhajósok nemcsak hogy sikerrel megtermesztették a chilipaprikát, de már ételt is főztek belőle. Ráadásul nem is akármit, ugyanis rögtön egy chilis tacot készítettek, amit meg is kóstoltak.

Az űrhajósok még júliusban kezdték el nevelgetni a chilit a Nemzetközi Űrállomáson, miközben a Földön egy csapat szintén ugyanezt tette. A Plant Habitat-04 elnevezésű kísérletben 48 paprikát ültettek el.

A szakértők szerint azért is nehéz paprikát termeszteni az űrben, mert jóval tovább tart a növekedési szakasz és fejlődés, mint más növények esetében.

Végül azonban múlt pénteken leszüretelték a paprikát, amiből „űrtacót" készítettek. A remekműről Megan McArthur készített egy képet, amit a Twiterre is kitett.

Kacsamell taco

Imádjuk a streetfoodok, kiváltképp a jófajta mexikói specialitásokat. De nem csak azért, mert ezek rendkívül változatosak, fűszeresek és sokoldalúak, hanem mert jól lehet őket ...

Halas taco avokádóval

A tacoba általában mindenféle dolgot tesznek, de elsősorban húsokat, sajnos halat ritkábban. Viszont ezzel a roppant egyszerű recepttel csinálhatunk magunknak otthon halas tacot, ami ...

Egyébként nem a chili az első növény, amit az űrben termesztettek, ugyanis korábban már sikerült kínai kelt, orosz kelkáposztát és salátát is ültetniük.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...