Az alábbi menüsorban az tetszik nekünk legjobban, hogy egyik fogás sem bonyolult, mégis gyönyörűek együtt, a köretek kifejezetten pénztárcabarátak, és minden ünnepi alkalommal prezentálhatjuk őket, a család oda meg vissza lesz.
Pulykarolád sült nálunk gesztenyés-áfonyás töltelékkel, burgonyapürénk hercegnőnek öltözött, fehér káposztánkat pedig karamellesre dinszteltük.
A hús igazán ünnepélyes, kiadós, és lenyűgözően néz ki: tekercselt pulykánk szívmelengető gesztenyés-áfonyás töltelékkel érkezik, és szalonnába csomagolva sül kívül ropogósra, belül puhára. Tökéletes ünnepi és alkalmi vacsorákra, hálaadásra, karácsonyra, de évfordulókra is.
És hogy mely két köret öleli körbe a pulykánkat?
A hercegnőburgonya, azaz a magát igen elegánsnak képzelő krumplipüré és a fehér dinsztelt káposzta: mindkettő egyszerű, kezdőknek is menni fog, és egyikük sem drága.
Előbbi tulajdonképpen egy krémes burgonyapüré habzsákba töltve, csillagcső segítségével csinosra nyomva, majd megsütve. Megéri ráfordítani azt a plusz húsz percet, amivel sokkal eredetibb és különlegesebb lesz a krumpliköretünk!
És hogy mi adja a dinszelt káposztán sikerét? Az, hogy libazsíron, karamellizált barna cukorral, almával, almaecettel és kétféle köménnyel készül!
A gesztenyével töltött pulykatekercs teljes receptjét itt, a dinsztelt káposztáét itt, a hercegnőburgonyáét meg itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!
Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több ínycsiklandozó recept Flórától: