Hagyományosan talán inkább a halászlé illik a hazai ünnepi asztalra, de egyre gyakrabban szerepel a lazac is a menüsorban. Ha szeretjük jellegzetes színét, ízét, és be tudjuk szerezni megfelelő minőségben, akkor én kifejezetten ajánlom. Alapból rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető, nem igényel túlkombinált fűszerezést sem (én pl. leggyakrabban kevés olívaolajon, rozmaringgal, sóval, borssal fűszerezve sütöm meg kb. 20 perc alatt a sütőben). Ráadásul értékes teljes értékű fehérje- és omega-3 zsírsavtartalmának köszönhetően még pár falatnyi egészséget is csempészünk az ünnepi vacsorába.
Kiválogattam nektek most 7 db, adagonként kevesebb mint 300 kcal energiatartalmú lazacreceptet. Köretként tálalhatunk mellé salátákat, kapros mártást, rozmaringos sült burgonyát, de ne felejtsük el kitenni az asztalra a citrom- vagy limekarikákat sem!
Olvastad már?
Lazac - a természetes omega-3 zsírforrás