A majonéz egy hihetetlenül sokoldalú alapanyag a konyhában, például számos szendvics, köztük a BLT és a tojássalátás szendvics sztárja. Ezenfelül a legkedveltebb hideg saláták, például a párizsisaláta, a krumplisaláta és a franciasaláta alapjaként is szolgál. Arról nem is beszélve, hogy ez a szósz tartja össze a hőn szeretett kaszinótojásokat. A majonéz azonban még ennél is több ételben hasznosítható! Íme!
5 étel, ami bebizonyítja, hogy a majonéz nem csak szósz
1. Keverd a majonézt a burgonyapüréhez
A tejtermékek, például a vaj, a tej, a tejszín és a tejföl mindegyike szuper krémessé és ízessé teszi a burgonyapürét. Nos, a majonéz is! Ízlés szerint keverj hozzá néhány evőkanállal, hogy felerősítsd a püré ízét és állagát. Egyszerűen imádni fogod a majonézzel felturbózott krumplipürét!
2. Használj majonézt a csokitortához
Nincs is jobb, mint egy szelet pihe-puha csokoládétorta. Ki gondolta volna, hogy ezt a mesés textúrát két evőkanál majonézzel tudod elérni? Igen, jól olvastad! A majonéz valóban csodákra képes a tortával, hiszen jellegzetes íze sütéskor eltűnik, viszont bolyhos állagot kölcsönöz a tortának.
4. Használd a grillcsirke pácolásához
A majonéztől szaftosabb és gazdagabb ízű lesz a grillcsirke, ezért sütés előtt mindenképpen kend be vele a húst. Ha pedig egy igazán különleges aromájú és ízletes grillcsirkére vágynál, akkor keverd össze a majonézt a fűszerekkel, amiket a csirkére szeretnél tenni. Ha egyszer megkóstolod, sokszor elkészíted majd!
5. Süss vele muffinokat
Korábban már említettük, hogy a majonéz javítja a sütemények állagát, így talán nem lepődsz meg, ha azt mondjuk, hogy a muffinnal is csodákra képes. Hogyan használd a majonézt a muffinokhoz? Csak simán cseréld le a tojást és az olajat majonézre. Meglátod, hogy a végeredmény egy pihe-puha, ínycsiklandozó muffin lesz!