Undorító! Döglött egeret találtak az egyik budai étterem konyháján

Elképesztő dolgokat tártak fel a Nébih ellenőrei egy budafoki étteremben...

Egérrágta, több éve lejárt szavatosságú élelmiszereket és döglött egeret is találtak a Nemzeti Élemiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) munkatársai egy budapesti étteremben. Az ellenőrök összesen 90 kg félkész- és készterméket vontak be, valamint bezáratták az egységet.

A főzéshez használt egyes alapanyagok 2015-ben, illetve 2016-ban lejártak, de az ellenőrzés során a szakemberek találtak 2012-es minőségmegőrzési idejű fagyasztott garnélarákot is. Az étteremben óriási kosz uralkodott, azelőkészítőkben használt eszközök mosogatása egy helyen, fertőtlenítő hatású mosogatószer nélkül történt.

Az Index azt írja, valószínűleg a budafoki Két Diófa lehet a bezárt vendéglátóhely.Az eljárás folyamatban van, az ügyben több százezer forintos bírság várható. Az étterem újranyithat, ha az ismételt helyszíni ellenőrzést követően a Nébih ellenőrei mindent rendben találnak.

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...