6 tipp, ami segít megállni az unalomból nassolást

Ideális esetben az ember akkor eszik, amikor megéhezik. De mit lehet tenni, ha a nassolás már-már pótcselekvéssé válik? Segítünk, hogy ne eszegess folyton, főleg unalomból.

Nassolni jó dolog: eredeti funkcióját tekintve fontos részét képezi a napi étkezéseknek, hiszen tízórai és uzsonna nélkül nehezen bírnánk ki a főétkezések közötti időszakot. Szociális és élvezeti funkciója is van a falatozásnak, ki ne szeretne egy jó beszélgetés közben ropogtatni valami finomat, vagy moziban ülve elrágcsálni egy adag popcornt?

Ha azonban állandóan nassolunk valamit, az komoly gondokhoz is vezethet: a folyamatos, unalomból történő evés elhízáshoz, cukorbetegséghez és az étellel való rossz viszony kialakuláshoz vezethet. 

Egészséges nasik házilag:

Fodroskel-chips

Fodros kelből készítettünk egy szuper egészséges chipset, ami olyan lett, hogy nem lehet abbahagyni! A recept roppant egyszerű, percek alatt elkészül és a végeredmény egy olyan chips, ami ...

Zabkása skyrrel és chia maggal

A skyr egy jó választás azoknak, akik egészségesebben szeretnének étkezni. Zsírtartalma nincs, fehérje viszont sok van benne. Ebben a receptben ez csupa egészséges hozzávalóval egészül ...

Így lehet leszokni az unalomból történő evésről – katt a képre, nyílik a galéria!

Forrásunk volt. 


Még több életmód- és egészségtéma:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...