6 tipp, ami segít megállni az unalomból nassolást

Ideális esetben az ember akkor eszik, amikor megéhezik. De mit lehet tenni, ha a nassolás már-már pótcselekvéssé válik? Segítünk, hogy ne eszegess folyton, főleg unalomból.

Nassolni jó dolog: eredeti funkcióját tekintve fontos részét képezi a napi étkezéseknek, hiszen tízórai és uzsonna nélkül nehezen bírnánk ki a főétkezések közötti időszakot. Szociális és élvezeti funkciója is van a falatozásnak, ki ne szeretne egy jó beszélgetés közben ropogtatni valami finomat, vagy moziban ülve elrágcsálni egy adag popcornt?

Ha azonban állandóan nassolunk valamit, az komoly gondokhoz is vezethet: a folyamatos, unalomból történő evés elhízáshoz, cukorbetegséghez és az étellel való rossz viszony kialakuláshoz vezethet. 

Egészséges nasik házilag:

Fodroskel-chips

Fodros kelből készítettünk egy szuper egészséges chipset, ami olyan lett, hogy nem lehet abbahagyni! A recept roppant egyszerű, percek alatt elkészül és a végeredmény egy olyan chips, ami ...

Zabkása skyrrel és chia maggal

A skyr egy jó választás azoknak, akik egészségesebben szeretnének étkezni. Zsírtartalma nincs, fehérje viszont sok van benne. Ebben a receptben ez csupa egészséges hozzávalóval egészül ...

Így lehet leszokni az unalomból történő evésről – katt a képre, nyílik a galéria!

Forrásunk volt. 


Még több életmód- és egészségtéma:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...