Sztárok lettek a hegyekben főző ukrán nők

Talán azért is lettek ilyen sikeresek a Food Around The World Ukrajnában készült videói, mert egy olyan ma népszerű eszközzel sem élnek, amelyet az influenszerek általában használnak.

A Food Around The World YouTube-csatorna már számtalan helyről jelentkezett főzős videókkal, többek között Németországból, Törökországból, sőt még Üzbegisztánból is. A legnagyobb sikert azonban az Ukrajnában felvett videók hozták, bár ebben valószínűleg közrejátszik az ország háborús helyzete is.

A videó szereplőiről nem lehet sokat tudni, de néhány információmorzsát azért kapunk a készítőktől, ez pedig éppen elég ahhoz, hogy élvezhessük a videókat. Jól mutatja ezt a felvételek népszerűsége is, hiszen van olyan, melyet már több millióan néztek meg.

Bár az ország helyzete jelenleg igen csak tragikus, igazán idilli felvételeket láthatunk a Kárpátokban élő ukrán nőkről, akik jelenleg többnyire egyedül állnak helyt otthon.

Mivel a videók alatt nincs zenei aláfestés, remekül hallhatók a különböző konyhai tevékenységek, így már-már ASMR élményként is tekinthetünk rájuk.

Persze ezeket a videókat nem nevezhetjük klasszikus főzős oktatóvideóknak, de nem is valószínű, hogy éppen a Dzembronya községben hagyományosnak számító ukrán kukoricakását, juhtúrós banosht, Maria káposztalevesét vagy éppen hagyományos kozák ételeket óhajtana főzni a net népe. De persze ki tudja.

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...