Újra áll a bál Tess Holiday, a túlsúlyos modell körül - ez a címlapfotó kiverte a biztosítékot

A világhírű plus size modell és az őt címlapjára vevő magazin körül áll most a bál nagy-Britanniában.

Mi is írtunk már korábban a híres plus-size modellről, Tess Holliday-ről. A túlsúlyos modell munkásságával folyamatosan borzolja a kedélyeket, ezúttal egy újságíró "ment neki", miután a modell szerepel a legfrissebb brit Cosmopolitan címlapján.

Tess Holliday a brit Cosmo címlapján

Piers Morgan brit újságíró az alábbi üzenettel szállt bele a modellbe és a magazinba: "Nagy-Britanniában még sosem volt ekkora mértékű az elhízás - és erre egy ilyen címlappal áll elő a Cosmo. Elvileg ezt egy "a pozitív testkép érdekében tett óriási lépésként" kellene értékelnünk. Micsoda badarság! Ez a címlap pont olyan veszélyes és félrevezető, mint amikor csontsovány modellek szerepelnek a fotókon." - írta Instagramján.

Persze sem Tess Hollidayt, sem a Cosmot nem kell félteni, azonnal reagáltak az újságíró megjegyzésére. Holiday szerint: "Én nem embereket toborzok a kövérek táborába, én nem a kövérséget "reklámozom". Az én üzenetem, hogy az emberek szeressék és fogadják el magukat - csak éppen én ezt egy nagy testből üzenem."

Tess Holliday plus size modell

Szakértőként én azt gondolom, hogy mind a Cosmo, mind Tess Holliday egy nagyon keskeny mezsgyén sétál, és igen, nagyon könnyű félreértelmezni az üzenetet. Ahogy a fent említett korábbi cikkemben is írtam, az fantasztikus dolog, ha az ember békében él önmagával, és elfogadja magát - de ez nem jelenti azt, hogy el kell fogadnia a rossz egészségi állapotát és nem kell tennie azért, hogy egészségesebb legyen. Számomra ezért példaértékű a híres énekesnő, Tóth Vera példája, aki 2 éve az alábbiakat nyilatkozta életmódváltásával kapcsolatban: „Az ember azt hallja egyfolytában, hogy fogadd el magad olyannak amilyen vagy! De az önelfogadás nem feltétlenül azt jelenti, hogy elfogadom magamon a felesleges 30-50 plusz kilót, ami megbetegít. Elsősorban az egészségem miatt csinálom.” (Ugyanakkor, ha bepillantok a brit Cosmo oldalán elérhető reggeliműsor-videóba, akkor nekem is kinyílik a bicska a zsebemben a Cosmot támadó, szűk látókörű újságíró-műsorvezető hallatán.)

Emellett természetesen mind szakemberként, mint magánemberként maximálisan támogatom azokat a törekvéseket, amelyek arra hívják fel a figyelmet, hogy az emberi test változatos, hogy különbözőek vagyunk, hogy nem létezik egy ideális sablon, amihez mindenkinek igazodnia kellene. Emellett én is látom, hogy mekkora szerepe van abban a médiának, hogy ma elképesztően sokan küzdenek azzal, hogy megfeleljenek egy nemlétező ideálnak, ami különösen veszélyes jelenség a fiatalok körében. Igenis szükséges a médiának irányt váltani, és a különbözőségben rejlő előnyöket kiemelni.

Az más kérdés, hogy szerintem nem csak ebben a két extrém szélsőségben kellene gondolkozni.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek!:

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...