Újfajta hamburgert dobott piacra az egyik ismert üzletlánc - megkóstolnátok?

Meglepő összetevője van a német boltokban árusított burgernek. Lehet, hogy az ilyen ételeké a jövő?

Újfajta, különleges hamburgert dobott piacra a német Kaufland üzletlánc. A hamburger húspogácsája gabonabogár-lárvákat tartalmaz, egyharmada pedig zöldség. A terméket a Bold Foods gyártja.

Többször írtunk már a bogárevés előnyeiről. Bármennyire is bizarrul hangzik, valószínűleg ez lesz a táplálkozás jövője, ha vissza szeretnénk szorítani a húsfogyasztást.Az Insekten Burger rengeteg proteint tartalmaz, így jó alternatívaként szolgál a marhaburgerek helyett. Ezen felül a húspogácsa gazdag B-vitaminban és Omega-3 zsírsavakban.

A Kauflandnál azt mondják, hogy a rovar alapú termékek főleg a fiatalabbak körében népszerűek. A lánc a fogyasztói magatartás változása miatt döntött a rovarburger piacra dobása mellett.

Egyébként nem csak az élelmiszerláncok próbálkoznak a rovar alapú élelmiszerekkel. Az IKEA is tesztelt már ilyen ételeket, Finnországban pedig már működik egy olyan pékség, ahol tücsöklisztből készül a kenyér.

{SZAVAZAS}

Ezeket olvastad már?

viaTradeMagazin,ESM

Címlapkép: Illusztráció/iStock

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...