Újfajta hamburgert dobott piacra az egyik ismert üzletlánc - megkóstolnátok?

Meglepő összetevője van a német boltokban árusított burgernek. Lehet, hogy az ilyen ételeké a jövő?

Újfajta, különleges hamburgert dobott piacra a német Kaufland üzletlánc. A hamburger húspogácsája gabonabogár-lárvákat tartalmaz, egyharmada pedig zöldség. A terméket a Bold Foods gyártja.

Többször írtunk már a bogárevés előnyeiről. Bármennyire is bizarrul hangzik, valószínűleg ez lesz a táplálkozás jövője, ha vissza szeretnénk szorítani a húsfogyasztást.Az Insekten Burger rengeteg proteint tartalmaz, így jó alternatívaként szolgál a marhaburgerek helyett. Ezen felül a húspogácsa gazdag B-vitaminban és Omega-3 zsírsavakban.

A Kauflandnál azt mondják, hogy a rovar alapú termékek főleg a fiatalabbak körében népszerűek. A lánc a fogyasztói magatartás változása miatt döntött a rovarburger piacra dobása mellett.

Egyébként nem csak az élelmiszerláncok próbálkoznak a rovar alapú élelmiszerekkel. Az IKEA is tesztelt már ilyen ételeket, Finnországban pedig már működik egy olyan pékség, ahol tücsöklisztből készül a kenyér.

{SZAVAZAS}

Ezeket olvastad már?

viaTradeMagazin,ESM

Címlapkép: Illusztráció/iStock

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek