Újfajta hamburgert dobott piacra az egyik ismert üzletlánc - megkóstolnátok?

Meglepő összetevője van a német boltokban árusított burgernek. Lehet, hogy az ilyen ételeké a jövő?

Újfajta, különleges hamburgert dobott piacra a német Kaufland üzletlánc. A hamburger húspogácsája gabonabogár-lárvákat tartalmaz, egyharmada pedig zöldség. A terméket a Bold Foods gyártja.

Többször írtunk már a bogárevés előnyeiről. Bármennyire is bizarrul hangzik, valószínűleg ez lesz a táplálkozás jövője, ha vissza szeretnénk szorítani a húsfogyasztást.Az Insekten Burger rengeteg proteint tartalmaz, így jó alternatívaként szolgál a marhaburgerek helyett. Ezen felül a húspogácsa gazdag B-vitaminban és Omega-3 zsírsavakban.

A Kauflandnál azt mondják, hogy a rovar alapú termékek főleg a fiatalabbak körében népszerűek. A lánc a fogyasztói magatartás változása miatt döntött a rovarburger piacra dobása mellett.

Egyébként nem csak az élelmiszerláncok próbálkoznak a rovar alapú élelmiszerekkel. Az IKEA is tesztelt már ilyen ételeket, Finnországban pedig már működik egy olyan pékség, ahol tücsöklisztből készül a kenyér.

{SZAVAZAS}

Ezeket olvastad már?

viaTradeMagazin,ESM

Címlapkép: Illusztráció/iStock

Címlapról ajánljuk

További cikkek