Gasztrotúra Újbudán – 6 ikonikus hely a Feneketlen-tótól a Duna-parti strandig

Újbuda felpörgött. Rengeteg fiatal és fiatal családos lakja a kerületet, melynek hozadékaként a gasztronómiai kínálat is sokat színesedett, az igazi törzshelyeken – mint a Bartók – reggel.délben.este vagy a szintén Bartók Béla úti Vegan Love – olykor szabad asztalt találni is nehéz. A kerület 6 ikonikus részén ajánlunk 6 kipróbált, szerethető vendéglátóhelyet!

Bartók Béla út: a Fragola étteremként is szuper

A Bartók Béla úton egymást érik a szerethető helyek, legyen az burgerező vagy gasztropub, vietnami szendvicsező, poké bowl bár vagy bageles, pékség, fagyizó vagy borbár. A multifunkcionális Allegro di Fragolát ajánljuk ezúttal, ami bőven elrugaszkodott az eredeti fagyizó koncepciótól.

Miután megszaporodtak a Fragola fagyizók városszerte, éttermekkel is bejelentkezett a brand. A Bartók Béla úti teraszos hely épp úgy ideális választás egy esti borozáshoz – kiváló olasz borokkal és habzókkal –, mint pizzázáshoz. Az alapanyagok olasz mivoltában nem kell kételkednünk, és ha többfelvonásos, igazi éttermi élményre vágyunk, az Allegro di Fragolára ebben is számíthatunk. A brióssal kínált kacsamájpástétomtól a kemencében sült paradicsomlevesen át a paradicsomos fekete kagylóig olasz ételek sorával várnak, a könnyed, mediterrán fogásoktól a komolyabb kihívást jelentő, erdei gombás-cognacos gnocchival tálalt bélszín steakig.

Allegro di Fragola – Budapest 1114, Bartók Béla út 23.

Feneketlen-tó: a Magic Burger visszatért!

Egykor ők robbantották be a kézműves hamburgerek forradalmát a Szentendrei úton álló büfékocsijukkal, ma már a Vegan Love burgerező jelenti a fő csapásirányukat. A Bartók Béla út 9-es szám alatt működő Vegan Love szintén Újbudát erősíti, a Magic Burger pedig nyári kitelepüléssel vár a Feneketlen-tónál.

Varázslatos burgerek a Magic Burger Barban (fotó: Magic Burger Bar)

Az Újbuda Parkszínpad bejáratánál két kiadóablakban kérhetjük a burgereket és a „snackeknek" nevezett harapnivalókat. Nem hiányoznak a Magic olyan klasszikusai sem, mint a Jucy Lucy vagy a kecskesajtos burger, és vegán opciókat is kínálnak a Plant Revolt húspogácsáival.

Magic Burger – Budapest 1113, Tas vezér u. 7., Újbudai Parkszínpad

Az Alleénál: Crunchy, ahol a csirke bundája roppan

Hogy mit jelent a „nashville-i, ropogós bundájú csípős csirke kompromisszumok nélkül”? Megmutatja az Allee melletti sétányon a Crunchy, ahol mindig pörögnek a srácok, hangos a zene, és ütemesen készülnek a csirkés szendvicsek.

Egy falat Amerika (Fotó: Facebook.com)

Igazi műanyagszékes gyorsétterem, ahol olyan minőségben készül a street food, ahogyan azt mindenfelé a városban látni szeretnénk. Egyszerű, amerikai stílusú kaják az ízek kimaxolásával, sok szósszal, igazi, jó házi coleslaw-val. Nem élnek időspórolós, előrekészített megoldásokkal, a csirke mindig a vendégnek sül ki frissen, és forrón érkezik. A szendvicseken kívül bundázott csirkecsíkokban és csirkeszárnyakban is jók, a Cowboy beans (paradicsomos babragu) pedig az igazi nashville-i kísérő.

Crunchy Budapest – Budapest 1117, Kőrösy József u. 7.

A Bikás Parknál: olasz gyöngyszem a toronyházak mellett, Trattoria Serafina

Autentikus olasz konyhával és friss tenger gyümölcseivel vár a Bikás Park  Bártfai utcai oldalán nyitott étterem. Nevéhez hűen igazi trattoria, remek konyhával, ahol a húsleves tortellinivel érkezik, és tudják, mi fán terem az igazi bélszín carpaccio, a borjú saltimbocca, és a bolognai is – helyesen – tagliatellével, nem pedig spagettivel érkezik.

A pizzák miatt is érdemes kipróbálni a Trattoria Serafina-t (Fotó: Facebook.com)

Az olasz mellett a magyar konyha is képviselteti magát bécsi szelettel, brassóival, a nyári időszakban lecsóval és hűsítő madártejjel. A Trattoria Serafina családbarát és mindenekelőtt vendégbarát étterem, igazán kedves kiszolgálással.

Trattoria Serafina – Budapest 1115, Bártfai u. 52/b

A Duna-parton: Mizsei János, a MÁK séfjének „strandkonyhája" a SHO Beach-en

Fine dining inspiráció a Duna-parton, strandételekre hangolva. Az újító szellemű topséf, Mizsei János immár második éve mutatja meg lazábbik énjét. Az nem a belvárosi MÁK étterem világa: a MÁK terrace-on lángos, sült kolbász és hotdog is vár. Csakhogy ezt a lángost a díjnyertes Vászolyi Manufaktúra sajtja és medvehagymavirág ízesíti, a MÁKburgerben Angus-marha és konfitált ördögszekérgomba, a hotdogban bivalykolbász jelzi, hogy milyen séffel is van dolgunk.

A SHO Beach persze sokkal több is ennél, sportlehetőségek sorával is várnak. Óriási strandlabdában (!) lépkedhetünk a vízen, Schiller-vízibiciklit bérelhetünk a vízi fitnesz jegyében, teqballozhatunk és SUP-ozhatunk is. A kisebb fizikai megerőltetésre vágyókat óriás jenga és óriás marokkó várja.

SHO Beach – Budapest 1117, Bíró László József krt. 4.

Az Egér út szegletében: MAG kert BBQ

Az egyetlen kiesőbb rész az Egér útról nyíló MAG kert. Szó szerint egy árnyas, tágas kertben ehetünk-ihatunk, pingpongozhatunk és ejtőzhetünk. A régi kocsmaépületet egy igen komolyan vett BBQ hátsókonyha egészíti ki, ahol egész évben készülnek a lassan sült húsok.

Dirty Lobe Burger (Fotó: Facebook/Mag Kert; Gádoros Márk)

Amilyen laza, szabadon vett a MAG kert egész stílusa az önkiszolgálórendszeres rendeléssel, olyan nagy meglepetést okoz az ételek minősége. A sajtburgerük és pulled porkjuk kultikus, nagy adag sült krumpli és coleslaw jár a burgerek mellé, az aktuális ajánlatok pedig mindig megérnek egy misét. Szezonális ajánlatként jelenleg Surf&Turf van a porondon, vagyis az ikonikus fémtálcáikon. Élőzenés estekkel teszik még csalogatóbbá a XI. kerület talán leglazább kerthelyiséges éttermét.

MAG kert BBQ – Budapest 1119, Kelenvölgyi határsor 3.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Szerző: Pásztor Rozina

Címlap: Instagram.com/Allegro


Ezeket is olvasd el!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...