Újabb változás jön! Mostantól itt is viselni kell a maszkot

Ismét változnak a maszkviselés szabályai. Hétfőtől már ezeken a helyeken is viselni kell!

A hétfői szigorítások után ismét új rendeletet vezetett be a kormány, amely hétfőtől lép majd életbe. Az Operatív Törzs tájékoztatóján Kiss Róbert rendőr alezredes jelentette be, hogy mostantól a vendéglátó- és szórakozóhelyeken is kötelező maszkot viselni, és csak akkor szabad levenni, ha az ember eszik vagy iszik.

A hatóságok ellenőrizni fogják az előírások betartását, és azok megszegése esetén a vendéglátóhelyet be is zárathatják.

Getty

A bejelentés értelmében tehát immár kiterjed a maszkviselési kötelezettség a:

  • tömegközlekedési eszközökre és azok megállóira,
  • kereskedelmi üzletekre és bevásárlóközpontokra,
  • egészségügyi és szociális intézményekre,
  • ügyfélfogadási irodákra,
  • mozikra, színházakra,
  • szabadtéri és sportrendezvényekre,
  • és a legújabb döntés értelmében a vendéglátó és szórakozóhelyekre.

Ezeket olvastad már?

Forrásaink voltak.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...