Egy újabb csodás termék a méltán híres magyar paprikából: a fűszerpaprikamag-olaj

Karakteres ízű olaj préselhető a világhírű hazai fűszerpaprika magjából - édes és csípős változatban is kapható. Érdemes kipróbálni!

Csodásan újszerű termék lett a Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HORECA Kiállítás Innovációs Termékversenyének győztese Élelmiszer és Ital kategóriában: a Rubin Fűszerpaprika Magolaj.

Rubin Fűszerpaprikamag-olaj - Édes és csípős változatban

A fűszerpaprika ízét és illatát hordozó olaj a magyar gasztronómiai hagyományok tovább örökítésére hivatott. Az új termék kiterjeszti a fűszerpaprika őrlemény használatának lehetőségeit, mivel szélesebb körben használható fel, mint az őrlemény: színezéshez, ízesítéshez, pácoláshoz, salátaolajként, díszítésként, az ételek utólagos feljavítására, de levesekbe, pirítósra, tükörtojásra is használhatjuk. Előnye, hogy nem tud úgy megégni, megkeseredni, mint a nyers, szárított paprikaőrlemény.

Mi is kipróbáltuk a fenti két terméket, mindegyik nagyon finom, karakteres paprikaízű volt. Kollégánk Gábriel salátát, bolognait és mexikói chilis babot is készített a paprikamagolajokkal: "Az édes olaj salátára nagyon jó, hasonlít az íze az őrölt paprikára, de talán még egy kicsit karakteresebb is annál. A bolognainál és a chilis babnál a magolaj egészen más ízt adott az ételnek, sokkal intenzívebb volt, mint amikor őrölt paprikával fűszerezek. Zsírosabb lehet tőle az étel, ezért csak óvatosan - pár csepp elég!"

A csípős változat is finom, nem túl erős, ezért széleskörűen felhasználható (azért kóstoljuk meg, mielőtt kanálszámra mérjük az ételünkbe).

Bográcsos marhalábszárpörkölt

Már önmagába véve a pörkölt is egy külön műfaj...hát még a bográcsos verzió! Az kérem, egy külön művészeti ág! Nem vagyok feltétlen híve annak, hogy a gyors fogások nem lehetnek ...

Sertéspörkölt

Pörköltöt mindenből készítünk, de a legkedveltebbek között simán helyet foglal a sertéspörkölt. A következő receptből megtudhatod, hogy mennyire pofonegyszerű is elkészíteni ezt a ...

Szaftos paprikás csirke

A jó paprikás csirke két dolgon múlik: a sok hagymán, hogy vastag legyen a szaft, és a jó minőségű csirkén, hogy ne essen szét fél óra alatt. A többi már csak gyakorlat kérdése...

Emellett fogyasztása nagyon egészséges, hozzájárul a normális vérkoleszterinszint fenntartásához, a szem egészségéhez, a látás védelméhez. Magas antioxidánstartalmú, A- és E-vitamin forrás.

Ilyen csodás színe van

Olvasd el korábbi cikkeinket is!:

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Brownie-toboz sütés néklül

Tobozsütit ilyen módon még biztosan nem készítettél, próbáld ki ezt az egészségesebb verziót most egy zöldség bevonásával - lehet, hogy plusz édesítést sem kíván!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...