Új világrekord született: egészben sütötték meg a 60 kilós halat – VIDEÓ

A Balaton egyik településén dőlt meg a világcsúcs. Elképesztő felvételek készültek a 60 kilós harcsa sütéséről.

A Juliális fesztivál keretén belül Rózsa Gábor mesterszakács egy közel 60 kilós óriás harcsát sütött ki Balatonlellén. A hal 2 méter hosszúságú volt, így egy speciális, erre az alkalomra készített sütőben grillezte meg körülbelül 270 kiló erdélyi faszén felett. A halat 3 napon keresztül pácolták, majd közel 4 órán át sütötték.

A Sokszínű Vidék beszámolója alapján világcsúcs született, amiből akár Guiness-rekord is lehet. Nézd meg a sütésről készült videót:

A séfnek nem ez az első nagyszabású főzése, ugyanis 10 évvel ezelőtt 7500 adag balatoni halászlét készített el, amit azóta sem tudtak felülmúlni.


Ezek a hírek is érdekelhetnek:

Forrásaink voltak.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...