Új világrekord született: egészben sütötték meg a 60 kilós halat – VIDEÓ

A Balaton egyik településén dőlt meg a világcsúcs. Elképesztő felvételek készültek a 60 kilós harcsa sütéséről.

A Juliális fesztivál keretén belül Rózsa Gábor mesterszakács egy közel 60 kilós óriás harcsát sütött ki Balatonlellén. A hal 2 méter hosszúságú volt, így egy speciális, erre az alkalomra készített sütőben grillezte meg körülbelül 270 kiló erdélyi faszén felett. A halat 3 napon keresztül pácolták, majd közel 4 órán át sütötték.

A Sokszínű Vidék beszámolója alapján világcsúcs született, amiből akár Guiness-rekord is lehet. Nézd meg a sütésről készült videót:

A séfnek nem ez az első nagyszabású főzése, ugyanis 10 évvel ezelőtt 7500 adag balatoni halászlét készített el, amit azóta sem tudtak felülmúlni.


Ezek a hírek is érdekelhetnek:

Forrásaink voltak.

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...