Új termékekkel bővül a Lidl kínálata

A Lidl Magyarország növekvő termékkínálatának köszönhetően az ételintoleranciával és ételallergiával élők is tudatosan és változatosan állíthatják össze étrendjüket.

A Lidl Magyarország törekvése, hogy a változó vásárlói igényeket magas szinten, a folyamatos megújulás figyelembevétele mellett szolgálja ki.

A Lidl séfje, Széll Tamás receptjeit is felhasználva az áruházlánc most Galló Nóra, a Lidl dietetikus szakértőjének segítségével speciális étrendeket állított össze, hiszen az áruházak polcain megtalálható, egyre bővülő laktóz- és gluténmentes élelmiszerekből bőséges, teljes értékű, ugyanakkor változatos étrend állítható össze a hét minden napjára. A Lidl honlapjáról letölthető napi öt étkezésből álló heti étrendek elkészítéséhez találhatnak tippeket a laktóz- ill. gluténérzékeny, vagy mindkét étrendet követő vásárlók. A receptek elkészítéséhez részletes leírás, illetve kiszámolt energia- és tápértékek is tartoznak, hogy mindenki könnyen nyomon követhesse a napi kalóriabevitelét, és ha úgy látja jónak, akkor változtathasson az étkezések összetételén. Az étrendek elkészítéséhez a vásárlók minden felhasznált alapanyagot megtalálnak a Lidl kínálatában.

Gluténmentes lasagne

A lasagnénál nincs is jobb kaja, szerintünk bárhol, bármikor jöhet. Ráadásul ugyanolyan könnyű glutén- és laktózmentesen elkészíteni, mint hagyományos alapanyagokból, a hozzávalók ...

Mentes túrógombóc

A túrógombóc is egy olyan fogás, ami nagy népszerűségnek örvend. Ráadásul szinte tökéletesen elkészíthető laktóz-, glutén- és cukormentes változatban is.

„Fontosnak tartjuk, hogy a megbízható és egyre bővülő laktóz- és gluténmentes termékkínálatunkkal a speciális táplálkozási igényt követők számára nyújtsunk segítséget.” – mondta el Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

A Lidl mindig is kiemelt figyelmet fordított a vásárlói igények kielégítésére, követi a fogyasztói trendek változását és az újításoknak megfelelően folyamatosan fejleszti termékkínálatát. Most az áruházlánc gluténmentes kínálatát bővíti újabb termékekkel: így két új vekni, egy csokoládés gabonapehely, egy édes linzer teasütemény és egy sós teasütemény is helyet kaptak a polcokon, így az egyre bővülő speciális termékcsoportokból változatos és bőséges étrend állítható össze.

A Lidl dietetikusa olyan tippekkel is segíti a vásárlókat, hogy a mentes étrendekbe, hogyan illeszthetők be például az alternatív gabonákból - köles, hajdina, quinoa - vagy akár a kókuszból készült termékek. Ezeknek a korszerű és egészséges alapanyagoknak a segítségével a hagyományosabb ételek is könnyedén átalakíthatóak, így glutén- és laktózmentessé tehetők.

Hajdina sárgarépával

Igyekszem elszakadni a hús-krumpli kombótól, helyette különböző gabonát főzök, belecsempészve valami zöldséget. Párolt marhahúst készítettem ebédre sok szafttal, ahhoz ez pont jó ...

„Manapság a laktóz- és gluténmentesen étkezők számos termék közül válogathatnak a Lidl polcairól, legyen szó akár alapanyagról, félkész- vagy késztermékekről, így számukra is biztosított a változatosság, sőt ha egy kis kényeztetésre vágynak, akkor sem kell lemondaniuk az édességekről, hiszen ezeknek is van már glutén- vagy laktózmentes változata.”- mondta Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Címlapfotó: 123rf

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...