Az ok, ami miatt mindig mosd ki az új ruhádat

Miután megvettél egy új ruhát, te is azonnal szeretnéd megmutatni másoknak, ezért mosás nélkül felveszed? Eláruljuk, miért ne tedd!

Egy-egy újonnan megvásárolt ruhadarab nagy örömet tud okozni, és általában azonnal fel szeretnénk venni, hogy megmutassuk magunkat benne. Pedig ennek lehet pár buktatója és veszélye, így jobb, ha először a mosógépnek mutatjuk be az új szerzeményt.

Az ok, ami miatt mosd ki az új ruhádat

Az új ruha veszélyei

Egy ruha előállítása szabástól kezdve az üzletbe érkezésig nagyon sok kézen megy át, ami rengeteg szennyeződéssel jár.

Számtalan kórokozó lehet benne, esetleg vegyszerek, tisztitószerek, amelyek irritálhatják a bőrt.

Különösen annak kell erre nagyon odafigyelni, akinek érzékeny a bőre, hiszen ezek a különböző vegyszerek és kórokozók bőrirritációt is okozhatnak. Főleg a festékanyagok veszélyesek, hiszen ezek a szintetikus anyagokból már pár perc viselés után kioldódhatnak, komoly problémákat okozva.

Ezen kívül azt sem szabad elfelejteni, hogy mire hozzánk kerül egy ruha, lehetséges, hogy már rengetegen felpróbálták. A legjobb tehát, ha gyorsan bedobjuk a mosógépbe, és azonnal kiteregetjük, így akár már másnap felvehetjük az új szerzeményt.

Forrásunk volt.


Még több cikk a mosásról:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...