Új receptek karácsonyra, amelyeket még sose próbáltál

A halászlé, narancsos csirke vagy kacsa és a mákos bejgli helyett idén újíts be valami egészen fantáziadússal – mutatunk pár extra variációt levesre, főételre, desszertre és karácsonyi italra is! (x)

Leves

Az ünnepi leves sokaknál hagyományos borleves, gesztenyeleves vagy halászlé, de mi mondunk pár jóval extrább ötletet - és nem feltétlen bonyolultabbat!
Miért is ne könnyíthetnél magadon azzal, hogy krémlevest főzöl, de beleviszel némi fantáziát is: mehet idén a sütőtökkrémlevesbe citrus és alma, főzhetsz csodás színű céklalevest káposztával vagy kókusztejjel és gyömbérrel, de akár egy gombaleves is kaphat karácsonyi köntöst!


Főételek

A narancsos kacsa, az aszalt szilvás csirkerolád meg a gesztenyével töltött pulyka mind-mind isteni, és nem beszélünk le róla, na de miért ne lehetne idén libatöpörtyű, pisztráng, esetleg lazac vagy akár cékla wellington, ha vegák/vegánok vagytok...vagy egy fügés sertéscomb? Esetleg kacsamellsaláta ázsiai beütésben? Egészben sült citromos csirke?

Saláta, köret

A köretek és saláták sem kell, hogy kifújjanak a majonézes krumpli, a rizibizi és a krumplipüré mezsgyéjén. Variáld a lilakáposztádat erdei gyümölccsel vagy naranccsal, készíts lilahagymalekvárt, tökéletes sült burgonyát, a salátába meg kerüljön csodás gránátalmamag, sült körte, vagy mandarin és édeskömény!

Édességek

Mák, dió, mandula minden mennyiségben, ezen kívül gesztenye meg hókifli. Na de mi van, ha madártejet főzöl tojáslikőrrel? Vagy gubát sütsz, de muffinként? Esetleg mákos-citromos édeskenyeret? Vagy svéd fahéjas csigát? Sőt, huszárcsókot!

Italok

A nagypapa kerítésszaggató pálinkája, anya gyomorkeserűje, a bolti csokilikőr meg a pezsgő közt is van átmenet! A tojáslikőrről nem feledkeznénk meg szívesen, a régi amerikai filmekre hangolódva Manhattan-koktélt szürcsölnénk, és sütőtökös lattét vagy angol puncsot főznénk, hm?

Karácsonyi édességeket és szezonális alapanyagokat az ALDI termékkínálatában ITT találsz!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek