Új partner a Vénusztól

Minden háziasszonynak ugyanaz az álma: egy tökéletes segítőtárs a konyhában.A Vénusz egyedi gyártási technológiájával, és páratlan receptúrájával előállított termékeivel 1952 óta adja meg ezt nekünk!

{ GALÉRIA = title:Finoms%C3%A1gok%20V%C3%A9nusz%20s%C3%BCt%C5%91olajjal, 1,2,3,4,5,6,7 }

2013. február 1. és április 30. között, a készlet erejéig kapható a Vénusz legújabb speciális terméke, az Omega-9-et tartalmazó Fritopti sütőolaj, amellyel mesterien elkészíthetjük ropogós, aranyló panírköntösbe bújtatott ételcsodáinkat. A Nosalty csapata egy kellemes vacsoraest keretében ismerkedhetett meg eme kiváló termék profi tulajdonságaival, a hangulatos SzerecsenDió lakáséttermében.

Lássuk tehát, hogy milyen nagyszerű tulajdonságokat tudhat magáénak a Vénusz új sütőolaj csodája:

  • A Fritoptit más sütőolajokkal szemben jóval hatékonyabban veszi fel a harcot a magas hőhatásokkal, vagyis sokkal nehezebben ég el, így akár 6 alkalommal is felhasználható,
  • A bő olajban készülő ételek, mint például: a rántott hús, a sült burgonya, a kelt tésztás fánkok vagy az Orly-tésztában (sörtészta) sült zöldségek, halfélék számára a legideálisabb sütőolajnak bizonyult magas Omega-zsírsav tartalmának köszönhetően, amelyet az egyedülálló 15%-os Fritoptit, nemesített napraforgómagból előállított étolaj mennyisége ad meg.
  • Laboratóriumi kutatómunka eredményezi továbbá a Vénusz Fritoptit sütőolaj kiváló minőségét, mely szerint az újfajta sütőolaj többszöri használata után is ínycsiklandozó, friss, ropogós sült burgonyát készíthetünk.

Ki ne szeretné a megunhatatlan kívül ropogós, belül omlós, mennyei rántott húst?Az igazi rántott hús készítésének fortélyait a Vénusz szakácsmestere osztotta meg velünk.

Előkészítés:

  • A hús előkészítésének első lépéseként érdemes határozott mozdulatokkal, de finoman kiklopfolnunk a rántani szánt hússzeleteinket. Így a rostok kellőképpen felpuhulnak, de ehhez a művelethez nem feltétlenül szükséges klopfolót használnunk, erre a célra az öklünk vagy egy kés nyele is teljesen megfelelő.
  • A kiklopfolt hússzeleteket enyhén sózzuk, borsozzuk. Bátran használhatunk bors- illetve sóőrlőt. A házi zsemlemorzsa természetes ízharmóniát kölcsönöz a friss, ropogós rántott, olajban sült ételeknek, ezért érdemes a panírozás során a sütőben előzőleg kiszárított, kenyér- és zsemlemaradékokból reszeléssel készített morzsát használnunk.
  • Panírozásnál a lisztet szitáljuk át felhasználás előtt, és erre a célra csak finomlisztet használjunk.

Panírozás:

  • A húst először lisztbe, majd felvert tojásba, végezetül pedig a durvára reszelt házi zsemlemorzsába forgatjuk.
  • A lisztbe forgatott húsokról jól rázzuk le a felesleges lisztet, hogy a tojás alaposan rátapadhasson.
  • A felesleges tojást is jól csorgassuk le a húsról, mielőtt zsemlemorzsába forgatnánk.
  • Ügyeljünk arra, hogy a hússzeletekre csak annyi zsemlemorzsa kerüljön, amennyit magától felvesz.

Tipp:Az ínyenc zsemlemorzsa elkészítéséhez reszelt citromhéjat, parmezán sajtot, apróra vágott rozmaringot, kakukkfüvet vagy különböző magvakat is használhatunk.

Sütés:

  • A rántott ételek készítésénél érdemes olyan Vénusz sütőolajat választanunk, amely Omega-9-ben gazdag. Így a sütőolaj magas zsírsavtartalmának köszönhetően az sokáig megőrzi minőségét, jobban bírja a hőt sütés közben, és a benne készült étel is nehezebben ég meg.
  • Az olaj hőmérséklete akkor a legmegfelelőbb a sütéshez, amikor a serpenyőben mindenütt egyformán serceg, de még nem bugyborékol.
  • A vastagabb, vagy csontos húsokat fedő alatt 10 percig kell sütni, sütés közben pedig egyszer megfordítani. Ügyeljünk arra, hogy csak az utolsó öt percben emeljük le az edényről a fedőt, így a panír ropogós marad. (x)

Próbáld ki, és kápráztasd el te is családodat farsangi fánk receptjeinkkel! >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Baileys házilag

Ha szeretitek az édes-selymes krémlikőröket, akkor az idei karácsonyi ajándékotok magatoknak legyen az, hogy elkészítitek házilag. Ugyanis sokkal-sokkal finomabb és aromásabb lesz, ...

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...