Úgy fest, eddig mindannyian rosszul öntöttük a dobozos gyümölcslevet, EZT NÉZD!

Vannak a dobozos gyümölcslevek, hadd ne mondjunk márkát, de a két legismertebb gyártó is ilyen dobozokat használ. Na most ezekből úgy tűnik, eddig rosszul öntöttünk.

Megint a ráérő kreatívok: ha valaha gondot okozott neked, hogy zökkenőmentesen, hirtelen lögybölődések és melléöntések nélkül öntsd k a gyümölcsleved a kupakos papírdobozból, ne aggódj többé.

Kiderült, hogy ha úgy töltjük, ahogy valószínűleg eddig töltöttük mindannyian, hogy a kupak szélét tulajdonképpen a pohár szélén tartjuk, de mindenképp közelebb a pohárhoz, nem véletlen kezd el bluggyogni és nagy hirtelenséggel ki- és melléömleni.

AZ OK:

Amikor a kupakot a pohárhoz közelebb tartod, a folyadék súlya az, amitől tulajdonképpen kitolódik a dobozból nagy erőkkel, és így nem áramlik szabadon a levegő, nincs hely neki,a lukon kizárólag a gyümölcslé fér ki. Mikor hirtelen alábbhagy a nyomás, egy levegőbuborék kerül a dobozba, amitől a zavaró "blugy-blugy-effektus" létrejön, és mi melléöntjük a nedűt.

Ha a kupakot felfelé tartva öntöd a gyümölcslevet, már alapból, a kezdetektől képződik egy rés, így nyugodtan áramlik a levegő is a gyümölcslé mellett, nincs melléöntés, csak kiegyensúlyozottan folydogáló ital.

NÉZD! Egyébként kipróbáltuk, működik:

És videón:

via kitchn

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...