Úgy fest, eddig mindannyian rosszul öntöttük a dobozos gyümölcslevet, EZT NÉZD!

Vannak a dobozos gyümölcslevek, hadd ne mondjunk márkát, de a két legismertebb gyártó is ilyen dobozokat használ. Na most ezekből úgy tűnik, eddig rosszul öntöttünk.

Megint a ráérő kreatívok: ha valaha gondot okozott neked, hogy zökkenőmentesen, hirtelen lögybölődések és melléöntések nélkül öntsd k a gyümölcsleved a kupakos papírdobozból, ne aggódj többé.

Kiderült, hogy ha úgy töltjük, ahogy valószínűleg eddig töltöttük mindannyian, hogy a kupak szélét tulajdonképpen a pohár szélén tartjuk, de mindenképp közelebb a pohárhoz, nem véletlen kezd el bluggyogni és nagy hirtelenséggel ki- és melléömleni.

AZ OK:

Amikor a kupakot a pohárhoz közelebb tartod, a folyadék súlya az, amitől tulajdonképpen kitolódik a dobozból nagy erőkkel, és így nem áramlik szabadon a levegő, nincs hely neki,a lukon kizárólag a gyümölcslé fér ki. Mikor hirtelen alábbhagy a nyomás, egy levegőbuborék kerül a dobozba, amitől a zavaró "blugy-blugy-effektus" létrejön, és mi melléöntjük a nedűt.

Ha a kupakot felfelé tartva öntöd a gyümölcslevet, már alapból, a kezdetektől képződik egy rés, így nyugodtan áramlik a levegő is a gyümölcslé mellett, nincs melléöntés, csak kiegyensúlyozottan folydogáló ital.

NÉZD! Egyébként kipróbáltuk, működik:

És videón:

via kitchn

Legújabb receptek

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!