Üdv a sajtmennyországban! Londonban már létezik az az étterem, ahol "sajtból van a Hold" is

Lágyan olvadó grillezett sajtos szendvics, sajtos tészták, átforrósított, folyékony közepű sajtkorong. A londoniakat igazán elkényezteti a camdeni The Cheese Bar. 

Háromféle sajt fanyar chutney-val és pirított kenyérrel

Üdvözlünk a mennyországban! A The Cheese Bar nevű étteremben csak sajttal készítenek ételeket. Jól hangzik, ugye? Ráadásul nem csupán egyféle sajttal dolgoznak, hanem harminc különböző variációt lehet itt megkóstolni, egészen változatos formában elkészítve -írja a Standard.

grilled cheese

Az angolszász világban népszerű "grilled cheese", vagyis serpenyőben készített vajas sajtos szendvics itt is jelen van - természetesen újragondolva. Ezt a kaját te is kipróbálhatos, itt adunk is tippeket az elkészítéséhez. A The Cheese Bar verziójában kecskesajt van, rozmaringos vajjal, mézzel és dióval megbolondítva. A legínycsiklandóbb falatok azok, amelyek jó nyúlósak, ragadósak. Ilyen például a savanyított dióval tálalt suffolki brie egy kis szarvasgombával megbolondítva. Félkemény raclette sajt a főszereplője egy krumplival és sós marhával megbolondított, súlyos fogásnak. Aki könnyebb falatokra vágyik, az ropogtathat hajszálvékonyra szelt, és kisütött vörös Leicester sajtot is.

Az étterem enteriőrje is utal arra, itt komolyan veszik, amit csinálnak. Elegáns márványpult és nyersfa borítás uralja a teret.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Új fejezet a borsztoriban - A vörös, a fehér és a rozé után itt a kék bor is

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...