Nagyot drágulhatnak az üdítőitalok Romániában

Akár kétszeresére is emelhetik a cukros üdítőitalok adóját Romániában.

A jelenlegi 9 százalékról 19 százalékra emelné a kormány a cukros italok általános forgalmi adóját – derül ki a Maszol.ro cikkéből. A lap szerint egyelőre sok a kérdőjel, Romániában ugyanis még egyforma adókódon tartják számon a cukros italokat és a cukor nélküli termékeket is,

ráadásul egyelőre nem lehet tudni, vonatkozhat-e az új szabály az édesítőkkel, cukorpótlókkal készült termékekre.

9-ről 19 százalékra nőhet az üdítők után járó forgalmi adó mértéke

Az adóemelés becslések szerint évi 400 millió lejt, azaz nagyjából 32 milliárd forintot hozna a román államkasszának.

Magyarországon éppen a közelmúltban, július 1-jével lépett életbe az új népegészségügyi termékadó (neta), mellyel az egészségtelennek minősített ételek adóját emelték meg. Az extra adó hatálya alá eső új termékekről ebben a cikkben írtunk bővebben.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...