Így tedd el az uborkát, hogy sokáig jó legyen

A uborka egyébként is (viszonylag) sokáig eláll, azonban van pár trükk, amivel még inkább kitolhatod a romlási idejét.

A uborka rendkívül sokrétű zöldség, nyáron pedig különösen sokféleképpen felhasználható. Készíthetünk belőle mennyei salátát, gazpachot, beletehetjük a gintonikunkba, de akár limonádét is csinálhatunk belőle, de ennek ellenére is megesik, hogy nem tudunk annyit enni belőle, mint amennyit megvettünk, így végül megromlik. Szerencsére van néhány trükk, mellyel sokáig eláll az uborka.

Így tedd el az uborkát, hogy sokáig jó legyen

Egészben

Természetesen nem mindegy, hogyan szeretnénk tárolni az uborkát. Ha például egészben, akkor az a legjobb megoldás, ha alaposan megmossuk, majd megvárjuk, amíg teljesen megszárad, és betesszük a hűtőszekrény legmelegebb pontjára, ami általában a felső polcok vagy az ajtó környéke.

Szelve

Ha már felszeletelted az uborkát, akkor sem kell megijedned: helyezd az uborkaszeleteket egy fedeles edénybe, majd töltsd fel vízzel, és tárold a hűtőszekrényben! Így az uborka megőrzi ropogósságát, mivel védve van a hűtőben lévő száraz levegőtől.

Ha lefagyasztanánk

Mivel a lefagyasztott uborka pépes lesz, így már nem lehetséges a felhasználása salátákba vagy szendvicsekbe. Ennek ellenére turmixokba vagy egy frissítő gazpachóhoz kiváló lehet fagyasztva is.

Forrásunk volt.


Még több tipp és trükk itt:

Legújabb receptek

Körtelekvár

A legzamatosabb körtékből érdemes főzni ezt az ízgazdag lekvárt, ami elsőre ugyan szokványosnak tűnhet, azonban egy aprócska kiegészítőtől a lehető legkülönlegesebb ...

Fűszeres almakompót

Talán nem teljesen olyan, ahogy a nagyi készítette, azonban ő is boldogan nyaldosná az ujjait, miután belekóstolt ebbe a fűszeres almakompótba. Egyetlen apró mozdulattal sokkal mélyebb, ...

Piteformában sült sajtos fasírtfészek

Nekem szilikonos pite formám van, amiből egyszerűen kijön miután megsült. Ez az étel az egyik kedvenc nálunk, sokszor készítem. Legalább 6 db formához elég ez a húsmassza, mivel maga a ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Fokhagymás csülök tepsiben sütve

A családban egyedül én szeretem a csülköt, ezzel most magamnak kedveskedtem. Nem egy könnyű és diétás étel, de ritkán azt hiszem megengedhető. Paprikás krumplival és savanyú ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!