Ennyivel lesz olcsóbb a fürtös paradicsom és az uborka

Végre jó hírrel szolgálhatunk, hiszen a legújabb értesülések szerint jelentős árcsökkenés elé néz az uborka és a fürtös paradicsom is.

Az utóbbi időkben már mi is beszámoltunk arról, hogy többek között a hagyma ára is drasztikusan megemelkedett. Ennek részben az volt az oka, hogy a szokásosnál tovább kitartó hűvösebb időjárás miatt a zöldségek később érnek – számolt be a hírről a 168.hu. Ám, szerencsére az árcsökkenés is a láthatáron van.

Ennyivel lesz olcsóbb a fürtös paradicsom és a paprika

Az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) jelentése szerint ugyanis március végén

  • az uborka már 25 százalékkal,
  • a fürtös paradicsom pedig 10 százalékkal 

olcsóbb volt, mint február utolsó hetében. Ez azért érdekes, mert az év elején általában kiürülnek az európai raktárak, most azonban se hiány, se áremelkedés nem következett be.

  • A paprika ára március végéig például nem csökkent, egy kilogramm tv paprika akkor 1300 forintba került, de most 1200 forint körül kínálják.

Forrásunk volt.


Ezek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...