Tuti vega trükkök nem csak vegáknak

Nem eszel húst? Ha igen, az sem baj, mert tuti, hogy van pár olyan húsmentes élelmiszer a repertoárodban, ami mindig a hűtődben lapul.

Ha vega vagy, valószínűleg van néhány alapanyag, ami nélkül elképzelhetetlen számodra az élet. Hoztunk pár szimpatikusan egyszerű trükköt, amik megkönnyíthetik egy vegetáriánus életét – de igaziból bármelyikünk hasznára válhatnak.

Zöldségpárolás spéci kiegészítők nélkül

Nem kell hozzá más, csak egy lábos, egy fém tésztaszűrő és egy fedő. Párolóedény, ugyan már! Tegyél vizet a lábosodba kb. félig, tedd a tetejére a szűrőt, de ne érjen a vízbe, majd a szűrőbe a zöldséget, például a brokkolit, és fedd le. Kezdd el lassú tűzön párolni. (Figyelj rá, hogy a szűrő fogantyúja ne műanyag legyen, mert elolvadhat.) Nemsokára kész is a frissen párolt ropogós zölded!

Tofut a jégre

A tofuban található víz mélyhűtés közben kristályokba rendeződik, a tofu lukacsossá válik, ettől pedig szójababunk sokkal finomabb, masszívabb, mégis kellemesen szivacsos lesz. Ez a legjobb módja, hogy elkerüljük az ázott, ragacsos-nedves-szottyos állagot. Tipp: mielőtt lejegelnénk, szűrjük le róla a vizet!

Tojást csak frissen

Mivel vega vagy, valószínűleg sok tojást eszel - hacsak nem vagy vegán. Figyelj a minőségére, ne ketreceset vegyél, ha teheted (ezt a dobozon ellenőrizheted), és inkább a frisset használd fel. Ezt tesztelheted, ha egy pohár vízbe rakod: ha lesüllyed, friss, ha lebeg, nem az.

Bab előáztatás nélkül

Elfelejtetted beáztatni a babot előző este felhasználás előtt? Forrald vízben egy órán át, és ugyanott vagy!

Sajtreszelés - csak olajozottan!

Modernkori probléma, hogy a sajtreszelőre ráragad a sajt, odatapad, sajtunk pedig előszeretettel esik nagyobb darabokra, miközben gyanútlanul reszeljük.Spriccelj némi olajat a reszelőre reszelés előtt (ehhez kitűnő olajspray-ket lehet kapni), és elkerülheted a bosszúságot! Ha pedig design sajtreszelő, akkor NoSalty webshop!

Sütőtök + fagyiskanál

Magozd sütőtöködet fagyiskanállal! Sokkal gyorsabb és könnyebb. Utána persze kanalazhatsz egy adag fagyit is magadnak, biztos ami biztos.

Olvastad már?

Sose süss gnocchit olajban - kivéve, ha röhögni akarsz!

Paradicsomvágás egy mozdulattal

Ez a trükk nekem az egyik kedvencem, bár főleg minipariknál használható. Tedd őket szépen egy lapos tányérra, fedd le egy másikkal, és a kettő tányér közötti "űrbe" vágj bele széltében egy nagy és éles késsel- csodásan felezett paradicsomokat kapsz majd, íme:

(via huffingtonpost)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...