Ha vega vagy, valószínűleg van néhány alapanyag, ami nélkül elképzelhetetlen számodra az élet. Hoztunk pár szimpatikusan egyszerű trükköt, amik megkönnyíthetik egy vegetáriánus életét – de igaziból bármelyikünk hasznára válhatnak.
Zöldségpárolás spéci kiegészítők nélkül
Nem kell hozzá más, csak egy lábos, egy fém tésztaszűrő és egy fedő. Párolóedény, ugyan már! Tegyél vizet a lábosodba kb. félig, tedd a tetejére a szűrőt, de ne érjen a vízbe, majd a szűrőbe a zöldséget, például a brokkolit, és fedd le. Kezdd el lassú tűzön párolni. (Figyelj rá, hogy a szűrő fogantyúja ne műanyag legyen, mert elolvadhat.) Nemsokára kész is a frissen párolt ropogós zölded!
Tofut a jégre
A tofuban található víz mélyhűtés közben kristályokba rendeződik, a tofu lukacsossá válik, ettől pedig szójababunk sokkal finomabb, masszívabb, mégis kellemesen szivacsos lesz. Ez a legjobb módja, hogy elkerüljük az ázott, ragacsos-nedves-szottyos állagot. Tipp: mielőtt lejegelnénk, szűrjük le róla a vizet!
Tojást csak frissen
Mivel vega vagy, valószínűleg sok tojást eszel - hacsak nem vagy vegán. Figyelj a minőségére, ne ketreceset vegyél, ha teheted (ezt a dobozon ellenőrizheted), és inkább a frisset használd fel. Ezt tesztelheted, ha egy pohár vízbe rakod: ha lesüllyed, friss, ha lebeg, nem az.
Bab előáztatás nélkül
Elfelejtetted beáztatni a babot előző este felhasználás előtt? Forrald vízben egy órán át, és ugyanott vagy!
Sajtreszelés - csak olajozottan!
Modernkori probléma, hogy a sajtreszelőre ráragad a sajt, odatapad, sajtunk pedig előszeretettel esik nagyobb darabokra, miközben gyanútlanul reszeljük.Spriccelj némi olajat a reszelőre reszelés előtt (ehhez kitűnő olajspray-ket lehet kapni), és elkerülheted a bosszúságot! Ha pedig design sajtreszelő, akkor NoSalty webshop!
Sütőtök + fagyiskanál
Magozd sütőtöködet fagyiskanállal! Sokkal gyorsabb és könnyebb. Utána persze kanalazhatsz egy adag fagyit is magadnak, biztos ami biztos.
Olvastad már?
Sose süss gnocchit olajban - kivéve, ha röhögni akarsz!
Paradicsomvágás egy mozdulattal
Ez a trükk nekem az egyik kedvencem, bár főleg minipariknál használható. Tedd őket szépen egy lapos tányérra, fedd le egy másikkal, és a kettő tányér közötti "űrbe" vágj bele széltében egy nagy és éles késsel- csodásan felezett paradicsomokat kapsz majd, íme:
(via huffingtonpost)