Vaníliás sajttorta lime-os eperraguval
Eperben úszik a piac, a szupermarketek és nem tagadom, az én hűtőm is. Egyszerre mindig kisebb adagokat veszek, hogy biztosan elfogyjon, mert az eper sajnos könnyen romlik – a kedvenc zöldségesemnél viszont örömmel konstatáltam, hogy már 600 forint a magyar eper kilónkénti ára.
Hétfő
Mondhatnám, hogy vacsorára tortát enni nem ér, de ez a túrós, joghurtos recept a sok eperrel teljesen levett a lábamról. S mivel könnyű, nyári desszertről van szó, ami ráadásul zabkekszes alapokon nyugszik, így egy (na jó, kettő) szeletet minden lelkiismeret-furdalás nélkül be lehet vágni kora este is. Pluszpont: legfeljebb félórás művelet az elkészítése!
Kedd
Kedden kicsit visszaveszünk, és lévén, hogy eperrel jól feltankoltunk a héten, most a smoothie-nkba dobálunk bele 20 dekát, a frissen préselt narancslével pedig tovább kényeztetjük az immunrendszerünket. Mivel a sűrítő anyag ezúttal joghurt, nincsenek fölösleges kalóriák sem, a cukrot speciel teljesen el is hagyhatjuk ebből a receptből.
Szerda
Ez az étel óriási kedvenc! Már a neve is falásra csábít, gondoljunk csak bele! Eperkrémleves és túrógombóc randevúzik, ebből csak jó származhat. Az eper, a tejszín, a vanília, fahéj, citrom nagyon üdítő gyümölcslevest alkotnak, a túrógombóc pedig pirított mandulában fürdik meg.
Csütörtök
Talán nem is gondolnánk, de az eper kitűnő hozzávalója a csirkés ételeknek is, csak meg kell találni a saját ízlésünknek legmegfelelőbbet. Ez a csirkesaláta salátamixszel, olívaolajjal, fokhagymával és főként balzsamecettel készül, de a Worcestershire-szósz is meglepően jól illik a képbe.
Péntek
A hét utolsó munkanapjára ajánlhatnám azt, hogy csak úgy, csipegessünk el egy tálnyi epret, ehelyett egy kis ínyenckedésre csábítok: balzsamecet és eper! Verhetetlen páros, de akkor a legfinomabb, ha valódi, olasz balzsamecethez jutunk!
A Reggeli és vacsora rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>