Ti megkóstolnátok a túróscsusza-fagylaltot?

A fagyiba fodros kocka is került, a tetejére pedig pirított szalonna!

Elsőre alig hittünk a szemünknek, de valóban túrós csuszás fagylaltot készített a székesfehérvári Damniczki cukrászda! A nevével és a várakozással ellentétben egy édes fagyiról beszélünk, ám fodros tészta és pirított szalonna is került bele – olvasható a Sokszínű Vidék oldalán.

A lángosfagyi után megérkezett a túrós csuszás is!

Nemrég számoltunk be a Vitorlás fagyizó díjazott specialitásáról, a sajtos-tejfölös lángosos fagyiról, de úgy tűnik, hogy a hazai cukrászok kreativitása nem ismer határokat, hiszen Székesfehérváron még az előbbi ízkombinációt is felülmúlták. Damniczki Balázs cukrász az alábbi Facebook-posztban mutatta be mutatós kreálmányát, ami egy ismerőse ötlete alapján született.

 Az alapja tejfagylalt, amibe egy pici sóval rögös túrót tettem. A hagyományos túrófagyihoz képest nincs benne citromhéj és vanília, viszont a túrós csuszához használt fodros tészta ott van a fagyiban, amit sok sóval és cukorral főztünk ki, hogy ne legyen kemény. A végén pedig kockára vágott, pirított bacon került a tetejére

– mondta el a fehérvári cukrász.

A cukrászda vendégei közül egyesek érdeklődve, míg mások kétkedve fogadták az új alkotást. Egyelőre még nem tudni, hogy pontosan meddig lesz a Damniczki cukrászda kínálatában a különleges fagyi, ám lehetséges, hogy hosszabb távon is kóstolhatjuk majd.

Forrásunk volt.

Címlapfotó: Damniczki Cukrászda / Facebook


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...